Startende ondernemers kunnen gratis nuttige kennis opdoen

BORCULO - Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ) organiseert samen met de gemeenten Lochem en Berkelland het Startersevent. Starters kunnen bij het Technieklokaal in Borculo op 17 november veel kennis opdoen, die ze verder helpt bij het opzetten van hun bedrijf. 

Er komt veel op je af als je een bedrijf wilt starten of pas gestart bent. Starters zijn op zoek naar allerlei relevante informatie, kennis en nieuwe mensen die hen verder kunnen helpen. “Dat bieden wij hen in één middag op één plek met het Startersevent”, aldus Bert Breukers, ondernemersadviseur bij ROZ. Samen met de gemeenten Berkelland en Lochem houdt ROZ het Startersevent op donderdag de 17de van 13.30 tot 17.00 uur bij het Technieklokaal aan de Bosberg 21. “Iedereen die een eigen bedrijf wil beginnen of de afgelopen drie jaar gestart is, is van harte welkom. Ook als je uit een andere (Achterhoekse) gemeente komt”, legt Bert uit. 

De wethouders van de organiserende gemeenten, Hans van der Noordt van Berkelland en Eric-Jan de Haan van Lochem, verzorgen de opening. Starters kunnen kennis opdoen in verschillende workshops over startersthema's als social media, marketing, fiscale en juridische aandachtspunten. Er is een kennisplein met organisaties en bedrijven waar de starters met al hun vragen terechtkunnen. Naast ROZ zijn de volgende organisaties en bedrijven aanwezig: BonsenReuling Accountants & Adviseurs, Credion, De Contentmaker, De Startversneller, Financieel Doordacht, Finsalus verzekeringen, Netwerken.nl en NickLink. Bezoekers kunnen bij Bastiaan Hopster fotografie gratis een professionele profielfoto laten maken. Uiteraard is er gelegenheid om te netwerken en andere starters te ontmoeten. Voor inspiratie zorgen Ria Steging en Bertine Hendriksen van Kaas en Meer, Tom Bomer van Bomer Bouw en Hugolien Nobel van Hart van Lochem, ambassadeurs van het startersevent. Zij zijn nog niet zo lang geleden zelf gestart met een bedrijf en delen hun ervaringen en tips.

Wie nadenkt over het starten van een eigen bedrijf is ook welkom. Of als men iemand kent met ondernemersplannen, laat het diegene weten; deelname aan het Startersevent is gratis. Meer informatie over het programma en voor aanmelden kan men terecht op de website van ROZ.

www.rozgroep.nl/startersevent