PvdA start petitie tegen Noordtak door de Achterhoek

PvdA start petitie tegen Noordtak door de Achterhoek

ACHTERHOEK - Wel of geen nieuw goederenspoor dwars door de Achterhoek en Twente? Door de aangenomen motie in de Tweede Kamer op initiatief van VVD, D66 en CDA gaat nu onderzocht worden of de Noordtak van de Betuweroute er toch moet komen. Deze route zou dwars door de Achterhoek en door Twente gaan lopen. Daarom starten PvdA-afdelingen uit de Achterhoek een petitie.

Het nieuwe goederenspoor zou volgens de ruwe schetsen langs de A18 gaan lopen tot aan Varsseveld, om via Lichtenvoorde en Groenlo bij Eibergen uit te komen om weer parallel aan de N18 richting Twente te gaan. Het spoor zou dan tussen Eibergen en Neede komen te liggen en vlak langs Rietmolen lopen.

Volgens Betsy Wormgoor, fractievoorzitter voor de PvdA Berkelland, lijkt dit nieuwe onderzoek tegen eerdere afspraken in te gaan. “De route heeft voor ons als regio geen enkel voordeel. Hij doorkruist veel natuur, gaat zorgen voor veel overlast en mensen zullen gedwongen hun huis uit moeten. Er zouden vier alternatieven worden onderzocht en nu lijkt alleen deze route op tafel te liggen.”

“Overbodig, onnodig en dus onacceptabel”, vervolgt Betsy Wormgoor. Vandaar dat de PvdA samen met andere Achterhoekse afdelingen een petitie is gestart. “Begin van deze week hebben we contact met onze fractie in de Tweede Kamer voor verdere uitleg en hopelijk steun. We vinden dat we een luid en duidelijk signaal moeten afgeven uit de Achterhoek en dat doen we met deze petitie.”

De petitie is in de eerste 24 uur al bijna vijfhonderd keer ondertekend en de teller loopt gestaag door. Ondertekenen kan via de speciale actie-website.

geennoordtakbetuweroute.petities.nl