Acties voor Voedsel- en kledingbank door protestantse gemeente

Acties voor Voedsel- en kledingbank door protestantse gemeente

EIBERGEN/REKKEN - De diaconie van de Protestantse Kerk Eibergen-Rekken houdt op dinsdag 1 februari haar maandelijkse inzameling voor de voedselbank in Lichtenvoorde en voor de kledingbank in Winterswijk.

De prijzen van de boodschappen flink omhoog; als dat nog niet werd opgemerkt aan de kassa, dan wordt het wel duidelijk door berichten in de media. De mensen die noodgedwongen gebruik moeten maken van de voedselbank zullen daar ook last van hebben. Men kan hen helpen door voedsel in de vorm van blikken en potten groente, pakken en blikken soep, koffie en thee, pasta of rijst te brengen naar de Voedselbank. Maar ook toiletartikelen zoals shampoo, tandpasta, douchegel en maandverband zijn zeer welkom.

Met deze bijdragen kunnen de wekelijkse pakketten worden aangevuld. Om de energiekosten voor de hal in Lichtenvoorde en de stijgende benzinekosten voor de bussen die de pakketten van Lichtenvoorde naar de uitgiftepunten brengen te betalen kan men ook financieel bijdragen. Er staat een collectebus klaar in de consistorie.

Boodschappenpakketten
Tot eind januari kan men nog zegeltjes inleveren van de Plus voor boodschappenpakketten. Wellicht liggen er nog wat in de keukenla. Inleveren kan op zondag en woensdag tijdens de openingstijden onder de toren van de Oude Mattheus. Bij de Huve kunnen ze in de brievenbus worden gedaan. De diaconie van de Protestantse Kerk Eibergen-Rekken wil graag veel pakketten inleveren bij de voedselbank.

Kledingbank
Ondanks de coronamaatregelen is de kledingbank in Winterswijk gewoon open. Iedereen kan schone, liefst eigentijdse kleding brengen. Ook hier is grote behoefte aan. De inzameling vindt plaats in de consistorie van de Oude MattheĆ¼s aan de Grotestraat. Er staan vrijwilligers klaar van 10.00 tot 11.30 uur om bijdragen in ontvangst te nemen. Zij hopen weer op een grote opbrengst.
Voor meer informatie kan men terecht op de website van beide instanties.

kledingbankwinterswijk.nl
voedselbankachterhoek.nl