Leer gebarentaal via de Bibliotheek Berkelland. Foto: PR
Leer gebarentaal via de Bibliotheek Berkelland. Foto: PR

Introductiebijeenkomst workshop
gebarentaal verzet

RUURLO -  Na succesvolle edities in Eibergen en Lichtenvoorde start er in maart in de Bibliotheek Ruurlo een workshopcyclus ‘Kennismaken met gebaren’ onder leiding van Femke Keupink. De introductiebijeenkomst voor deze workshops is verzet van 16 naar dinsdagavond 15 februari.

Na het volgen van de twaalf bijeenkomsten is de deelnemer in staat om een gesprek te voeren met slechthorenden/dove mensen. Op dinsdagavond 15 februari (en niet op 16 februari zoals eerder gemeld), om 18.30 uur, is er in de Bibliotheek Ruurlo een gratis informatiebijeenkomst. Workshopcyclus ‘Kennismaken met gebaren’. In twaalf weken worden de basisgebaren in de vorm van ‘Nederlands met Gebaren’ geoefend. De deelnemers leren ondersteunende gebaren te gebruiken, terwijl ze ondertussen normaal praten. Na deze periode beheerst de deelnemer de basis en is in staat om een gesprek te voeren met doven en slechthorenden. Ook komen in deze weken gebaren aan bod die aansluiten bij een thema dat passend is voor de periode in het jaar.
‘Kennismaken met gebaren’ wordt verzorgd door Femke Keupink. Zij is zelf slechthorend en is daarom de afgelopen jaren meer gebarentaal gaan gebruiken. Ze heeft hiervoor lessen gevolgd en wil haar kennis graag doorgeven aan andere belangstellenden (horend én slechthorend/doof).
Op dinsdagavond 15 februari verzorgt Femke een gratis informatieavond in de bibliotheek in Ruurlo. Deze bijeenkomst begint om 18.30 uur. Een mooie manier om kennis te maken en om te bekijken of de hele cyclus iets voor je is. De cyclus van twaalf workshops begint in Ruurlo op vrijdagavond 4 maart; de bijeenkomsten duren van 18.15 tot 19.45 uur).

Opgave voor de introductieworkshop en voor de hele cyclus is al mogelijk op www.oostachterhoek.nl/gebarentaal. De twaalfdelige workshop kost 140 euro, inclusief boeken.