Twee partijen gaan samen de gemeenteraadsverkiezingen in

Twee partijen gaan samen de gemeenteraadsverkiezingen in

BERKELLAND - Als een verloofd stel doen op 16 maart in Berkelland twee partijen gezamenlijk mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat om OBL = BBB-bondgenoot, een samenwerking van twee partijen, die dezelfde koers varen. Op de kieslijst staat de gezamenlijke lijst nu nog vermeld als OBL (lijst 7), maar bij de volgende verkiezingen zal het samenwerkingsverband officieel BBB gaan heten.

De toekomstige BBB noemt zichzelf een partij die de taal van de Burgers en Boeren in ondernemend Berkelland weer gaat spreken, een no nonsense-partij, die met beide benen op de grond staat en waar iedereen gelijk is. De partij wil de bestuurscultuur veranderen en het volk vertegenwoordigen en belooft zeer toegankelijk en benaderbaar te zijn. Met als slogan 'Met Gezond Verstand staan wij Samen Sterk voor Boer Burger Berkelland'.
Recente peilingen geven OBL = BBB de hoop dat de partij misschien wel 25 procent van de stemmen binnen kan halen. Dat zou een voorbode zijn van vele zetels in de gemeenteraad. De lijst van de partij bestaat uit:
Lijsttrekker: Bennie Morsink; 2. Evelien Daalwijk-Nijen Es; 3. Eddie van de Steeg; 4. Bouke Winters; 5. William Geerdink; 6. Inge Morsink; 7. Gerrit Langelaar; 8. Lies Pragt; 9. Fred van der Holst; 10. Bert Geerdink; 11. Ben Beusink; 12. Rick Jansink; 13. Rens Roosenboom.