Voorlichting over terugkerende blaasontstekingen volwassenen

Voorlichting over terugkerende blaasontstekingen volwassenen

WINTERSWIJK - Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) houdt online voorlichting over terugkerende blaasontstekingen bij volwassenen

Op woensdag 16 februari houdt het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk een digitale ‘SKB legt uit’ over terugkerende urineweginfecties (blaasontstekingen) bij volwassenen. Deze voorlichtingsavond vindt plaats in de vorm van een webinar. Het webinar duurt van 19.30 tot 21.00 uur en is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op www.skbwinterswijk.nl/agenda. 

Inhoud van het webinar
Een urineweginfectie wordt in de volksmond meestal blaasontsteking genoemd. De ontsteking kan behalve in de blaas ook in de urinebuis, de urineleiders of (bij mannen) in de prostaat zitten. Soms kan er een ontsteking van de nieren ontstaan; dat heet een nierbekkenontsteking. Sommige mensen hebben regelmatig hinder van een urineweginfectie, zowel mannen als vrouwen.

Tijdens de informatieavond vertelt uroloog Ilhan Karaoglu wat de oorzaak van terugkerende urineweginfecties kan zijn, wanneer een doorverwijzing naar een uroloog verstandig is en wat de behandeling zou kunnen zijn bij mannen en vrouwen. Bekkenfysiotherapeut Marieke Hilhorst van praktijk VersGras geeft praktische adviezen ter voorkoming van een urineweginfectie, zoals uitleg over een goede toilethouding en ontspanning van de bekkenbodemspieren. Tot slot vertelt continentieverpleegkundige Nancy Berentsen over lifestyleadviezen en hygiëne ter voorkoming van urineweginfecties. Uiteraard is er gelegenheid voor het (anoniem) stellen van vragen.

Tijdens het webinar zal ook een gynaecoloog aanwezig zijn. Zij kan specifieke vragen over urineweginfecties bij vrouwen, waarbij er sprake is van een gynaecologische oorzaak, beantwoorden.

Via Zoom
Het webinar wordt gegeven via de applicatie Zoom. Deelnemers die zich aanmelden, krijgen per e-mail meer informatie over het volgen van een webinar via Zoom.