De toertocht van Tourclub Eibergen gaat weer door prachtige gebieden. Foto: Erik Zoerink
De toertocht van Tourclub Eibergen gaat weer door prachtige gebieden. Foto: Erik Zoerink

Tourclub Eibergen pakt organisatie tochten op

Sport

KOUdIJS Bos en Veentocht; MTB en gravel routes

EIBERGEN - Tourclub Eibergen eindelijk weer de bekende ‘Bos en veen tocht’ organiseren. Dit jaar gesponsord door KOUdIJS ontwerp en montage staat deze toertocht voor zondag 20 februari op de kalender. De organisatie houdt zich aan de op dat moment geldende corona maatregelen. 

De veldrit start weer vanaf de Pickerhal in Eibergen. Voor het eerst dit jaar biedt de TCE ook een gravelrit aan. Deze route is niet voorzien van de bekende pijlen. De route is alleen beschikbaar via GPX. Deze ontvangt men bij de voorinschrijving op https://www.fietssport.nl/toertochten/51264. 

De MTB-routes zijn voorzien van de oranje pijlen, die door de vrijwilligers worden opgehangen en naderhand ook weer worden verwijderd. De afwisselende ritten gaan richting het mooie Buurse en Haaksbergserveen. De tocht zal gedeeltelijk over particulier eigendom gaan, we willen de deelnemers dan ook verzoeken om deze tocht niet op te slaan om later na te fietsen. De organisatie heeft hiervoor eenmalig toestemming gekregen van de landeigenaren. 

De te fietsen afstanden voor de MTB zijn 45 en 55 kilometer lang. De route voor de gravelrit is 70 kilometer. Voor beide MTB-tochten en voor de gravelrit is er één pauzeplek ingericht, waar de deelnemers weer even op krachten kunnen komen. 

De start is bij de Pickerhal in Eibergen, tussen 9.00 en 10.00 uur. De kosten voor deelname bedragen 5 euro en voor NTFU-leden 4 euro. NTFU-leden kunnen met hun ledenpas gebruikmaken van Scan en Go, overige deelnemers dienen een startkaart in te vullen. Let op: deelnemers voor de gravelrit dienen zich vooraf in te schrijven via Fietssport.nl. Zij ontvangen dan een link naar de GPX-route. 

De coronacheck app zal worden gecontroleerd bij de ingang van de Pickerhal. Bij goedkeuring ontvangt men een polsbandje, hiermee heeft de deelnemer na de tocht ook toegang tot de kantine. In de Pickerhal wordt een aangewezen looproute gehanteerd evenals een gescheiden in- en uitgang. 

Op de startlocatie is tevens een EHBO-post stand-by. De organisatie van van de tocht van Tourclub Eibergen hoopt weer een groot aantal enthousiaste deelnemers te mogen ontvangen voor deze veldrit.