De bestuursleden Ria Steging en Wybren Jouwsma van Stichting Het Liefdespad (rechts) met de tv-ploeg van BinnensteBuiten. Foto: PR.

De bestuursleden Ria Steging en Wybren Jouwsma van Stichting Het Liefdespad (rechts) met de tv-ploeg van BinnensteBuiten. Foto: PR.  

Ruurlose Liefdespad op tv
bij BinnensteBuiten

RUURLO - Het Liefdespad in Ruurlo en Valentijnsdag komen samen. Op televisie nog wel, want het programma BinnensteBuiten van KRO-NCRV op NPO 2 staat op maandag 14 februari in het teken van hét pad van de liefde.

De bestuursleden Ria Steging en Wybren Jouwsma van Stichting Het Liefdespad nemen tijdens het programma de kijker mee langs ongekend mooie plekjes in hartje Achterhoek. Met passie voor het buitenleven vertellen zij over de verschillende loveseats op de wandelroute en de kunstwerken met een grote K, die uitdrukking geven aan een bepaald thema. Denk daarbij aan liefde voor elkaar, liefde voor het water, liefde voor de natuur, voor techniek of diversiteit. De kunstwerken hebben als doel om de wandelaar nog dichter bij de liefde te brengen.

Belevenis
Daarnaast vertellen Steging en Jouwsma over de ongerepte natuur en de geschiedenis van de diverse karakteristieke plekken op de wandelroute. Dat alles maakt Het Liefdespad een belevenis voor jong en oud, singles, stellen, gezinnen en groepen. Het wandelpad van ruim vijf kilometer wordt steeds completer en is nu al prachtig om te bewandelen, maar is nog volop in ontwikkeling. Zo worden er komend jaar nog meerdere kunstwerken en loveseats op de route gerealiseerd. Daarnaast wordt de beleving uitgebreid met informatieve boekjes over de route, die ook aanzetten tot een goed gesprek onderweg.
Het bestuur van Stichting Het Liefdespad zet zich volop in voor de route, in samenwerking met meerdere partijen zoals Staatsbosbeheer, de natuurorganisatie IVN, de Provincie Gelderland, de gemeente Berkelland en alle founders. Wil men Het Liefdespad omarmen en ook af en toe liefdevol bijdragen, door bijvoorbeeld een keer mee te helpen om het pad of de kunstwerken te onderhouden? Stuur dan een e-mail aan info@liefdespad.nl. Deze prachtige route is op 14 februari vanaf 19.00 uur te zien op NPO2.