De penselen worden weer opgepakt bij het Grols Palet. Foto: PR
De penselen worden weer opgepakt bij het Grols Palet. Foto: PR

Schilderclub het Grols Palet
herpakt penseel bij De Mattelier

GROENLO - Helaas hebben de penselen lang stilgelegen. Na maanden van thuiszitten door corona wil de schilderclub het Grols Palet weer beginnen met schilderen onder begeleiding van Sonja Nijman. Vijf jaar geleden is deze club begonnen bij het Huis van de Buurt (de Molenberg). Door het succes hiervan is menig creatieveling in Groenlo enthousiast gemaakt en gaat de club nu zelfstandig verder.

Nu er weer meer mag door de versoepelde coronaregels begint het weer te kriebelen bij de cursisten. Bovendien heeft de schilderclub een nieuw onderkomen ter beschikking gekregen bij het Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier, Mattelierstraat 19 in Groenlo.

Vanaf woensdag 9 februari komen wekelijks maximaal tien cursisten bij elkaar. Er is nog maar een plekje vrij. Bij meer belangstelling en voldoende cursisten voor een tweede sessie kan er ook een nieuwe groep worden gestart op de woensdagmorgen.

Tijdens de cursus, die bestaat uit tien lessen, is er ook gelegenheid voor het creƫren van eigen werk en/of mogelijkheid tot het maken van opdrachten waarin verschillende technieken aan bod komen.

Maar de club is veel meer dan schilderen op doek: het gezellig samenzijn en weerzien van collega-creatievelingen die de behoefte hebben om even uit de dagelijkse beslommeringen te zijn en de gedachten te verzetten.

Voor meer informatie over deze schildergroep kunt u terecht bij het Sociaal Cultureel Centrum de Mattelier (info@demattelier.nl of 0544-462020) of bij Sonja Nijman via email: s.nijman@kpnmail.nl