Atelierroute Berkelland betekent een schitterende kans om eigen werk te laten zien in een atelier. Foto: Louis Swart
Atelierroute Berkelland betekent een schitterende kans om eigen werk te laten zien in een atelier. Foto: Louis Swart louis swart

Kunstenaars Berkelland opgelet

BERKELLAND – KunstKring Ruurlo houdt in het Pinksterweekend de derde editie van de Atelierroute Berkelland. Op zondag 5 juni en maandag 6 juni openen kunstenaars in Berkelland van 11.00 uur tot 17.00 uur de deuren van hun ateliers voor het publiek. 

Het gaat om veel verschillende vormen van kunst. Alles is mogelijk. Een schitterende kans om eigen werk te laten zien in een atelier waar men als kunstenaar zelf werkt en om een wisselwerking te krijgen met een publiek dat veel breder is dan alleen de Achterhoek. Het publiek bezoekt wandelend, fietsend of met de auto de ateliers. In het routeboekje staat een overzicht van de deelnemende kunstenaars en de route. 

Dit boekje is straks bij alle ateliers, de VVV’s in Berkelland en het Kulturhus in Ruurlo te koop. Iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit of men amateur of professional is. De KunstKring maakt daarin geen onderscheid en past geen ballotage toe. Iedereen uit Berkelland kan meedoen en zich inschrijven. De KunstKring wil startende kunstenaars juist stimuleren hun werk te exposeren. Onder welke voorwaarden deelnemers kunnen inschrijven is terug te vinden op de website van de KunstKring Ruurlo www.kunstkringruurlo.nl/atelierroute-2022. Daar staat ook het inschrijfformulier. Er hebben zich al veel mensen aangemeld, maar er is nog genoeg ruimte voor meer inschrijvingen. Het is mogelijk om met het eigen atelier in te schrijven maar ook om aan te sluiten bij een andere kunstenaar. De KunstKring kan ook bemiddelen voor een ruimte als men niet over een eigen atelier beschikt. De termijn voor de inschrijving eindigt 28 februari.