Samen sjoelen tijdens de ouderensoos in De Huve. Foto: Rob Weeber
Samen sjoelen tijdens de ouderensoos in De Huve. Foto: Rob Weeber

Ouderensoos in De Huve van start gegaan

Maatschappij

De Kids-Club trapt volgende week af

Door Rob Weeber

EIBERGEN - Eind vorig jaar kondigde De Huve al aan dat het gebouw meer een dorpshuis moest worden en niet alleen een verhuurcentrum van zalen. Jong en oud moeten elkaar kunnen ontmoeten en samen activiteiten ondernemen. Vrijdag was de eerste keer dat de ouderensoos werd gehouden. De Kids-Club start binnenkort

Coördinator Wilma Dute en coördinator kinderactiviteiten Karin Tankink waren zichtbaar verrast toen zich afgelopen vrijdag maar liefst 19 ouderen meldden. “We hadden rekening gehouden met zo’n tien mensen voor de eerste keer”, aldus Dute, “maar blijkbaar is er veel behoefte aan samenkomst.” Hoewel deelname aan een activiteit niet verplicht is, bleek toch dat men elkaar opzocht voor spelletjes als kaarten, dammen, rummikub en sjoelen.

De ouderensoos is iedere vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur geopend. De inloop is vrij.

KIDS-CLUB
Voor de kinderen is er de KIDS-CLUB, die vanaf woensdag 23 februari iedere vierde woensdagmiddag van de maand wordt gehouden. De eerste keer is er een gezamenlijk project voor iets aan de wand.

Tevens wordt er in de vakantie een cupcake-wedstrijd gehouden voor de basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 8. Iedereen mag thuis drie cupcakes bakken en uiterlijk 24 februari 16.30 uur in De Huve inleveren. De cupcakes worden beoordeeld door een jury, bestaande uit PUUR Patisserie, Taart van Manja en Echte Bakker Boenders. Op 25 februari om 10.00 uur worden de winnaars in De Huve bekendgemaakt.

De KIDS-CLUB is er voor de basisschoolkinderen van groep 3 t/m 8. Deelname kost 1,50 euro per keer, inclusief iets te drinken en te snoepen. Tevens kan voor 1 euro zelf iets uitgekozen worden. Aanmelden kan via de mail: info@dorpshuisdehuve.nl; of per telefoon: 0545-471217.


facebook.com/samen.laten.we.dehuve.gonzen