't Spieker wordt een tijdelijk onderkomen voor Jimmy's. Foto: Achterhoek Nieuws/Rob Stevens

't Spieker wordt een tijdelijk onderkomen voor Jimmy's. Foto: Achterhoek Nieuws/Rob Stevens

Jimmy's krijgt tijdelijke locatie in 't Spieker

Naast Neede en Borculo een derde Jimmy's in Berkelland

EIBERGEN - Binnenkort opent jongerenorganisatie Jimmy’s een locatie in de kelder van ’t Spieker in Eibergen. Met deze locatie willen de Jimmy’s en de gemeente Berkelland tegemoet komen aan signalen dat er in Eibergen behoefte is aan een plek voor jongeren. Zoals het er nu naar uitziet, gaat het om een tijdelijke locatie voor de duur van één jaar. 

Jongerenorganisatie Jimmy’s is van en voor jongeren uit Berkelland. Bij de Jimmy’s kunnen jongeren langs komen om andere jongeren te ontmoeten, huiswerk te maken, te kletsen en om zelf leuke dingen te organiseren. En als het nodig is, is Jimmy’s een plek waar jongeren terecht kunnen met hulpvragen. Deze locaties worden afwisselend begeleid door één van de jongerenwerkers en/of een vrijwilliger. Er is al drie jaar met succes een Jimmy’s in Neede en een Jimmy’s in Borculo.

Gehoord en gezien voelen
Wethouder Gerda ter Denge: “Deze coronatijd heeft een enorme impact op jongeren. Ook in Eibergen zien we dit. Een Jimmy’s locatie in Eibergen kan er mede voor zorgen dat jongeren zich gezien en gehoord voelen. Dat zij een plek hebben waar ze andere jongeren kunnen ontmoeten en de motivatie vinden om er tegen aan te gaan. Nu en als er straks weer meer kan.”
Jongerenwerker Veronica Kasteel vult aan: “Jongeren uit Eibergen gaan niet zo snel naar de Jimmy’s in Borculo en Neede. De jongeren uit Eibergen die wij hebben gesproken zijn enthousiast dat er nu dicht bij huis een Jimmy’s komt. Ze willen er iets moois van maken, voor zichzelf én voor andere jongeren uit Eibergen. Met dat als vertrekpunt, kan deze Jimmy’s locatie niet anders dan een succes worden!”

Jimmy’s Eibergen vanaf maart open
De verwachting is dat de Jimmy’s Eibergen vanaf maart elke dinsdag en donderdag geopend is tussen 14.00 en 20.00 uur. De Jimmy’s gebruiken daarvoor de eigen ingang die vanaf de Parallelweg te bereiken is. Zoals het er nu naar uitziet, gaat het om een tijdelijke locatie voor de duur van één jaar. Dit is afhankelijk van het succes in Eibergen en hoe het dan gaat met de andere twee locaties in Neede en Borculo.