Expositie 'Mantelzorger voor elkaar'. Foto: Rob Stevens
Expositie 'Mantelzorger voor elkaar'. Foto: Rob Stevens

Expositie mantelzorgers van Eibergen naar Ruurlo verhuisd

EIBERGEN/RUURLO - Sinds maandagmorgen is de foto-expositie ‘mantelzorger voor elkaar’ te zien langs het Liefdespad bij de Heikamp in Ruurlo. De expositie probeert de thuissituatie van vier mantelzorgers ‘te vangen met een treffend beeld’. Het doel is aandacht voor het fenomeen mantelzorg te creëren. Het gaat om een reizende tentoonstelling, tot voor kort was de expositie te zien op De Maat in Eibergen. En daarvoor in Borculo en Neede.

Door Rob Stevens

Op de borden staan vier foto's van mantelzorgers en een QR-code. Via het scannen van de QR-code krijgt men toegang tot het verhaal van de mantelzorgers Herma, Margriet, Herman, en Gijs en Mees. Met veel liefde zorgen zij voor hun moeder, partner en ouders. Dat doen zij vaak 24 uur per dag, zeven dagen per week, vaak jaren lang. Vanaf maandag is de expositie te zien in de mooie bosrijke omgeving langs het Liefdespad in Ruurlo. Op Valentijnsdag, hoe toepasselijk, verplaatste de expositie van Eibergen naar Ruurlo. Wie in Ruurlo bij de Heikamp het Kabouterpad in loopt, komt na tweehonderd meter bij de tentoonstelling.
Met de tentoonstelling maken de gemeente en zorgorganisatie Parlijn duidelijk wat mantelzorg in de praktijk betekent. Hoe onmisbaar een mantelzorger kan zijn voor de ander. Hoeveel dankbaarheid mantelzorg geeft en dat mantelzorgers dit doen uit liefde doen voor hun partner, je moeder en je kind. Maar ook hoe moeilijk en zwaar mantelzorg kan zijn en dat er een moment komt dat de zorg met veel pijn moet worden overgedragen. En ook dan nog blijft de zorg bestaan.
Op de foto staan Margriet en Hans afgebeeld met daaronder de tekst: ‘Thuis ging uiteindelijk niet meer. Nu een nieuwe fase in het best denkbare verpleeghuis. Allebei de weg zoekend, samen en alleen.'
Op de gemeentelijke webpagina is relevante informatie voor mantelzorgers te vinden.


www.gemeenteberkelland.nl/mantelzorg