Het nieuwe insectenhotel in wijkmoestuin De Berg. Foto: Henk Bolster
Het nieuwe insectenhotel in wijkmoestuin De Berg. Foto: Henk Bolster

Wijkmoestuin de Berg gaat weer open

Natuur

NEEDE - De biologische wijkmoestuin de Berg bestaat al meer dan tien jaar en is een parel in wijk De Berg in Neede. Het is ook een plek waar iedereen van harte welkom is. Op 5 maart gaan de poorten weer open. Dan ook vinden de eerste activiteiten weer plaats zodat er gezaaid en geplant kan worden.

Door Rob Weeber

Een week later, op 12 maart, doen wij mee aan NL Doet van het Oranjefonds. Het thema van die dag is ‘Een feest voor bijen en insecten’. Speciaal daarvoor is vorig jaar een prachtig insectenhotel gebouwd. Dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds worden er op deze dag met alle vrijwilligers insect-vriendelijke planten poten en zaden gezaaid rondom het insectenhotel. Iedereen die geïnteresseerd is en wellicht zelfs de handen uit de mouwen wil steken, is dan welkom in de moestuin. Groene vingers hebben, is daarbij niet nodig.

De weken erna gaat men aan de slag met het verbouwen van biologische groenten. Het is in de wijkmoestuin een goed gebruik dat de vrijwilligers die in de tuin werken, zelf ook groenten oogsten en voor eigen gebruik meenemen. De tuin is elke woensdag- en zaterdagmorgen open van 9.30 tot 12.00 uur en er is altijd tijd voor een kop koffie.