Leren schaatsen bij Sportfederatie Berkelland. Foto: PR
Leren schaatsen bij Sportfederatie Berkelland. Foto: PR

Jeugd Neede, Noordijk en
Rietmolen kan schaatsen

NEEDE - Voor het vierde jaar zijn er de leerlingen van de groepen 6 tot en met 8 uit Neede, Noordijk en Rietmolen klaargestoomd voor het schaatsen op natuurijs. Met behulp van vrijwilligere trainers van de Needse IJsclub, schaatsclub IJSCH uit Haaksbergen en de IJsbaan Twente en de organisatie van de Sport Federatie Berkelland (SFB) is het weer gelukt om ondanks vele besmettingen en quarantaines voor zo’n 64 kinderen vier schaatslessen te verzorgen op de IJsbaan Twente. 

Met de vaste vervoerder Touringcarbedrijf Hartemink en één auto werden op vier woensdagmiddagen de kinderen vervoerd naar Enschede. Daar kregen ze op woensdag 16 februari uiteindelijk allemaal hun schaatsdiploma. Met twee en soms drie trainers per groep kregen de kinderen voldoende aandacht om in vier lessen te leren remmen, vallen, slalommen en bochtjes te maken op noren. Er was zelfs een groep die pootje over heeft geleerd! 

De meeste kinderen leenden de schaatsen bij de ijsbaan, eigen schaatsen heeft bijna niemand meer, vanwege het gebrek aan natuurijs. De SFB is blij met de vaste sponsors van de schaatslessen: Humankind Kinderopvang, Temmink Retail, Niessink en Partners Accountants en Adviseurs, Rob Spikker BV en Steff Rohof Skiservice. 

De kinderen en hun ouders zijn erg tevreden over dit project, dus volgend jaar gaat Sport Federatie Berkelland gewoon weer. Voor meer informatie over het schaatsproject kan men terecht bij de SFB, www.sportfederatieberkelland.nl of tel. 0545-476727 of john@sportfederatieberkelland.nl.