Anjo Bosman (links) vertrekt als wethouder. Foto: Rob Stevens

Anjo Bosman (links) vertrekt als wethouder. Foto: Rob Stevens

Anjo Bosman stapt op als wethouder

BERKELLAND - Anjo Bosman stapt op als wethouder. Zichtbaar aangedaan kondigt ze dinsdag tijdens de wekelijkse persconferentie haar vertrek aan. Bosman: “Dit doet me veel. Ik sla vandaag een gitzwarte bladzijde om. Deze collegeperiode had ik graag vol gemaakt. Ik zal er vanavond tijdens de raadsvergadering niet bij zijn. Ik heb geen zin gestenigd te worden.”

Door Rob Stevens

De gemeenteraad heeft op verzoek van het college besloten om het raadsvoorstel ‘Renovatie Zwem- en Sportaccommodatie 't Timpke' met spoed te behandelen. Dinsdagavond staat de kwestie op de ingelaste raadsagenda. De week ervoor kwam Bosman onder zwaar vuur van de oppositiepartijen te liggen. Ze zou hen onvoldoende geïnformeerd hebben over de op hande zijn onderhoud- en renovatiekosten van zwembad 't Timpke in Borculo. In de programmabegroting wordt dit met een luttel zinnetje benoemd. Een kwestie die volgens Anjo Bosman zeker niet de schoonheidsprijs verdiend maar waarbij volgens haar zeker geen opzet in het spel was.

Bosman: "Ik heb me ingezet voor behoud van ‘t Timpke. De leefbaarheid van de gemeente heeft voor mij altijd voorop gestaan. En ik heb altijd de goede dingen voor Berkelland willen doen en altijd het accent op samenwerking en dialoog willen leggen. Er is de afgelopen collegeperiode veel bereikt. Veel kwesties worden volop op ‘de man' gespeeld terwijl het natuurlijk om een gedeelde verantwoordelijkheid gaat. Politieke spelletjes, daar hou ik niet van.”

Burgemeester Joost van Oostrum wil het niet hebben over het vertrek van wethouder Bosman. Hij zegt: "We verliezen geen wethouder maar vooral een fijn mens. Gedreven in haar doelstelling en vol energie. Het is een zwaar besluit voor Anjo. Dit is treurig voor de Berkellandse politiek. Hoe het verder gaat? Na de verkiezingen zien we wel hoe de politieke verhoudingen er voor staan. Maar coalitievorming zal razend ingewikkeld worden. Politiek gaat om samenwerking.”
Bosman gaat als lijstrekker voor Gemeentebelangen de verkiezingen in. Ze kan en wil nog geen uitspraken doen over wat er na de verkiezingen gebeurt. Bosman: "Dat laat ik eerst wel gewoon over me heen komen.”