Team Nightride. Foto: Ronny Elschot
Team Nightride. Foto: Ronny Elschot Joep Ja

Nightride 't Muurtje gegarandeerd fun

AALTEN - Fietsgroep ’t Muurtje houdt op vrijdag 25 februari een fietstocht in het donker onder de noemer ‘Nightride ’t Muurtje’. Het gaat om een tocht van maar liefst 35 kilometer waarbij deelnemers niet per se ervaring hoeven te hebben, maar wel in zijn voor sportiviteit en vooral ook gezelligheid.

Door Waltraud Wensink

Fietsgroep ’t Muurtje is in 2013 ontstaan op De Pas in Aalten op het muurtje tussen de twee huizen van Marcel Klein Entink en John Theissen (‘heilige grond’) en beide heren vertellen dan ook graag meer over de mooie tocht die op 25 februari gaat plaatsvinden. John: ”We zijn sinds 2018 officieel een vereniging en tellen inmiddels ongeveer honderd leden. We zijn sinds drie jaar ook officieel aangesloten bij wielersportbond NTFU. We hebben zelfs een eigen onderkomen genaamd ‘Backyard ’t Muurtje’. Door corona kon er niet van alles georganiseerd worden. Nu het weer mag en kan, zijn we natuurlijk hartstikke blij mee”.

We gaan de Nightride oppakken
Marcel: ”Het idee komt eigenlijk elders vandaan, maar we denken dat het ook bij ons in Aalten en omstreken wel aan zal slaan. Een fietstocht in het donker van maar liefst 35 kilometer. De tocht gaat voornamelijk over bospaden in en om Aalten en onderweg mogen we rekenen op de medewerking van diverse bedrijven en ondernemers die deze tocht een extra boost geven. John: ”De ‘fun-factor’ staat hierbij voorop en je hoeft geen ervaren mountainbiker te zijn om hieraan mee te doen. Het is een mooie afstand, met onderweg superleuke details en obstakels die het spectaculair maken. In het donker fietsen is toch wel even iets anders dan overdag over de bospaden. In het donker komen de bomen langs het pad in de straal van het licht toch wel heel dichtbij voor je gevoel."

ACM en CDA 

werken mee

aan de

Nightride


Veiligheid
Het is wel belangrijk dat de mensen die meedoen aan deze ‘Nightride’, de veiligheid in acht nemen en ook zorgen voor beschermende kleding zoals een helm en ook zorgen voor goede verlichting. Tijdens de tocht worden de coronamaatregelen gehanteerd die op dat moment gelden. De tocht gaat van diverse podia tot aan een oplegger toe en zelfs dwars door de kroeg heen.

Om alles onderweg in veilige banen te leiden zullen er ook verkeersregelaars staan. Leden van het Aaltens Christelijk mannenkoor werken hier aan mee. Kandidaten van het CDA Aalten-Dinxperlo werken als vrijwilligers mee bij de inschrijving en pauzeplaats.

De innerlijke mens 
Marcel en John vinden het belangrijk dat de mensen die mee doen naderhand kunnen terugkijken op een mooie rit, maar na de rit zelf is het ook belangrijk dat er na gekletst kan worden onder het genot van een hapje en drankje. "En dat mag eindelijk weer! Aan de innerlijke mens wordt dan ook zeker gedacht."

Mensen kunnen dan even bijkomen van de rit en nog even blijven hangen in het ‘Koerse Kwaremont Kaffee' van de Fietsgroep. Het is overigens ook mogelijk dat kinderen zich inschrijven en mee doen aan deze tocht. Kinderen moeten dan wel onder begeleiding fietsen. Tot nu toe hebben zich al honderd personen aangemeld in de voorinschrijving, maar de verwachting is dat het er nog heel wat meer worden. Vooral na een tijd waarin veel activiteiten geen doorgang vonden.

'Ervaring 

is niet 

nodig, 

het gaat

om lekker 

sportief

bezig zijn!'

“En nogmaals, ervaring is niet nodig. Of je nu met je mountainbike of gravelbike meedoet, het gaat om het lachen, gieren, brullen en samen lekker sportief bezig zijn onder andere omstandigheden dan dat we gewend zijn”, geven Marcel en John aan.

Als deze ‘Nightride’ is geweest zal men zich ook weer richten op andere activiteiten. "Op 26 augustus gaan we ‘Knallen voor Kanjers’, een benefiet concert ten bate van ‘Kanjers voor kanjers’ en op zondag 28 augustus zijn wij samen met Beele Engineering gastheer voor de start en finish van de Ronde van de Achterhoek een officiële UCI koers." Aan de start van de koers komen internationale profs van continentale teams en renners uit nationale en internationale clubteams, maar daarover later meer.

Inschrijven Nightride
Mensen die graag een mee willen fietsen of meer willen weten over Fietsgroep 't Muurtje kunnen kijken op de fietsgroepmuurtje.nl. Belangstellenden zijn van harte welkom. Inschrijven voor ‘Nightride 't Muurtje' kan via een voorinschrijving op www.fietssport.nl/toertochten/51254 of 25 februari, op de dag zelf van 18.00 uur tot 20.00 uur bij Backyard 't Muurtje, Plein Zuid 12 in Aalten. Kosten voor deze ‘Nightride’ zijn 7,50 euro of 5,50 euro voor NTFU leden, dit in verband met de verzekering.