De tv-opnames zijn in volle gang. Foto: KV Zwolle

De tv-opnames zijn in volle gang. Foto: KV Zwolle

Omroep MAX maakt opnames bij Klootschiet Vereniging Zwolle

ZWOLLE - Begin februari werden werd KV Zwolle benaderd door omroep MAX of zij opnames mochten maken van het klootschieten voor hun programma 'Ons Dorp'. Natuurlijk greep de vereniging zo'n kans om de populaire volkssport te promoten voor de Nationale televisie met beide handen aan.

Lees verder op pagina 3. 

De dag begon bij Café Grenszicht waar schrijver en presentator Wim Daniëls voor de productie was uitgesneld voor een kop koffie en een gemoedelijk gesprek. Een vriendelijke en oprecht geïnteresseerde man zat boordevol vragen over de sport maar ook over KV Zwolle als vereniging en de individuele leden. Thema van de uitzending was 'rivaliteit' en daar kon Bennie Smeenk uitgebreid over vertellen. Hoe er vroeger tussen buurtschappen werd gestreden met 'kloeten' en hoe zich dat zich heeft gevormd tot de sport van tegenwoordig.

Na alle geklets werd het tijd om een balletje te gooien op het parcours in Zwolle. Wim mocht meelopen tijdens de competitiewedstrijd tegen Klein Dochteren 1. Hij kreeg de twijfelachtige eer om met de hark te lopen. Dit houdt in dat je de sjaak bent wanneer de kloot in de sloot komt. Wim voelde zich nergens te goed voor en dook als een jonge hond achter de kloten aan. Tussendoor stelde hij natuurlijk vragen over de sport en hoe de leden van KV Zwolle de sport beleefden. 

Ondanks de wind werd er goed gegooid door beide teams. Omroep MAX mooie beelden kunnen schieten en natuurlijk begonnen de handjes van Wim Daniëls zelf ook te jeuken om een balletje te gooien. Hoe dat is afgelopen en of hij talent had voor het klootschieten is te zien in de uitzending van 8 mei.

Ook leren klootschieten? Vanaf dinsdagavond 5 april organiseert KV Zwolle klootschieten voor beginners. Er zijn al enkele aanmeldingen binnen maar er is nog ruimte voor andere geïnteresseerden. Opgeven kan via info@kvzwolle.nl. Meer informatie op de website.


www.kvzwolle.nl

Groepsfoto met enkele leden van de vereniging en het Omroep Max camerateam. Foto: KV Zwolle