Achterhoeks Gemengd Koor zoekt versterking voor Carmina Burana in Eindhoven. Foto: PR
Achterhoeks Gemengd Koor zoekt versterking voor Carmina Burana in Eindhoven. Foto: PR

Zing de Carmina Burana mee met Achterhoeks Gemengd Koor

Cultuur

BORCULO - Het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo (AGK) had z’n zinnen gezet op de ‘Carmina Burana’ zingen in Praag. Dat plan gaat niet door, maar toch gaat het koor het bekende muziekstuk van Carl Orff instuderen. De Carmina Burana wordt nu uitgevoerd in Eindhoven op zaterdag 1 oktober tijdens een scratchdag in het Muziekgebouw Frits Philips. Wie mee wil doen is welkom.

Iedereen die graag zingt of dit uitdagende koorwerk altijd al eens heeft willen uitvoeren, kan zich melden. Jarenlange koorervaring is niet nodig. Het gaat erom dat men plezier in zingen heeft en liefde voor koormuziek.

Eind februari is het AGK al met repeteren van de Carmina Burana gestart. Op de woensdagen 9 en 16 maart houdt het koor open repetitieavonden. Deze zijn van 20.00 tot 22.00 uur in Berkel Palace aan de Hambroekweg 8 in Borculo. Een mooie gelegenheid om de sfeer bij het koor eens te proeven en mee te zingen, ook als er altijd al sluimerende interesse was om in een koor te zingen. Vooraf even aanmelden is prettig. Nieuwe leden zijn van harte welkom, waarbij voor een beter evenwicht tussen de stemgroepen sopranen, maar vooral bassen en tenoren zeer welkom zijn. “Want die warme mannenstemmen zijn onmisbaar voor een mooie koorklank”, zo zegt dirigente Ina Sprick – de Wilde.

De kosten voor de repetities tot aan de uitvoering (de maanden maart, april, mei, juni en september) bedragen 75 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Dit bedrag is exclusief het inschrijfgeld voor de scratchdag (31,50 euro) en de aanschaf van de partituur (25 euro).

Op de scratchdag zelf wordt het muziekwerk onder leiding van dirigent Martin van der Brugge nog eens intensief doorgenomen. Tezamen met de overige deelnemers, het orkest en de solisten worden dan de puntjes op de ‘i’ gezet. Aan het einde van de middag is de uitvoering tijdens een openbaar concert in de Kleine Zaal van het Frits Philips Muziekgebouw.

Het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo telt zo’n vijftig leden uit de gemeente Berkelland en omliggende plaatsen. Het koor maakt graag een reisje en voerde ook in 2016 de Carmina Burana al eens uit tijdens een muziekevenement in The Royal Albert Hall in London. Aanmelden voor de open repetities en meer informatie via secretaris@agk-borculo.nl.
Voor meer informatie over het AGK en de scratchdag zie de website van het Achterhoeks Gemengd Koor

www.agk-borculo.nl