Organisatoren SV Kerkloo inspecteren de route voor. Foto: PR

Organisatoren SV Kerkloo inspecteren de route voor. Foto: PR

Wandeling Schietvereniging Kerkloo

Sport

EIBERGEN/HOLTERHOEK - De wandeling stond eerder gepland in februari. Maar de gemeente kon daar toen in verband met de pandemie geen goedkeuring aan geven. Andere pogingen te wandelen konden vorig jaar ook al geen doorgang vinden, ook in verband met de pandemie òf vanwege hevige herfststormen. Maar nu lijkt het er toch echt van te komen. Deelnemers hebben de keuze uit drie afstanden.

Door Rob Stevens

Zondag 13 maart organiseert Schietvereniging Kerkloo aan de Hoge Diek 1, net buiten Eibergen aan de weg naar Rekken, weer haar populaire zondag wandeling. Gerrit Stomp is blij dat het deze keer eindelijk wel door lijkt te gaan. Alle seinen staan in ieder geval op groen. Dit keer is behalve de traditionele zeven en twaalf ook een langere route van twintig kilometer aan het programma toegevoegd. Speciaal voor de kilometervreters.

De twintig kilometer start tussen de 9.00 en 10.00 uur bij het gebouw van de Schietvereniging Kerkloo aan de Hoge Diek 1. De starttijd voor de zeven en twaalf kilometer is tussen 10.00 en 11.30 uur. De kosten bedragen 6 euro per persoon, kinderen tot en met twaalf jaar kunnen gratis mee lopen. Daarvoor krijgen deelnemers koffie en thee mét wat lekkers. Stomps houdt nog even geheim wat dat is.

Voor dat bedrag is een mooie route uitgezet door de buurtschap Holterhoek. Stomps benadrukt dat deze keer honden niet zijn toegestaan. De route loopt namelijk mede over de weilanden en erven van boeren die daar geen toestemming voor geven. De route is goed aangegeven met pijlen. Wandelaars krijgen ook een flyer met informatie mee.