Achterhoeks Bachkoor brengt programma ‘Blijf bij ons’

Oude Mattheüs sfeervol decor voor passieconcert

EIBERGEN - Het Achterhoeks Bachkoor, onder leiding van Astrid Krause, geeft op zondagmiddag 10 april een sfeervol passieconcert in Eibergen. Dit gebeurt vanaf 15.00 uur in de Oude Mattheüs. Het concert kreeg de titel ‘Blijf bij ons’ en bestaat uit een aantal werken die in het teken staan van de lijdensweg van Christus.

Op het programma staan onder andere het Stabat Mater van Rheinberger en Les sept paroles du Jésus-Christ sur la croix van Gounod. Naast deze muziek uit de negentiende eeuw is een keuze gemaakt uit oude en moderne stukken die ook passen in de periode voorafgaand aan Pasen, waaronder Christ lag in Todesbanden van Johann Sebastian Bach. Het koor zingt sommige daarvan a capella, maar laat zich ook begeleiden door organist Dennis Vallenduuk.

Een toegangskaart kost 15 euro en is te bestellen via abachkoor@gmail.com. De Oude Mattheüs staat aan de Grotestraat 50 in Eibergen. 

Grote liefde
Het Achterhoeks Bachkoor bestaat uit circa 45 leden, die verspreid in de Achterhoek wonen en wekelijks repeteren in Groenlo. Zoals de naam al zegt heeft het koor een grote liefde voor de muziek van (de familie) Bach, die weer als leraar en inspirator heeft gediend voor talloze componisten. Het koor streeft ernaar, om aansprekende programmeringen te presenteren van klassieke muziek uit alle eeuwen en deze op een hoog niveau uit te voeren.

www.achterhoeksbachkoor.net