Zonnebloem huldigde Betty Simmelink, die al tien jaar vrijwilliger is. Foto: Joke Naughton
Zonnebloem huldigde Betty Simmelink, die al tien jaar vrijwilliger is. Foto: Joke Naughton

Nieuwe voorzitter en Dorus op bezoek bij Zonnebloem

Maatschappij

EIBERGEN - Na twee jaar kon er eindelijk weer een jaarvergadering gehouden worden op 2 maart in dorpshuis De Huve. Tijdens deze vergadering vond er een bestuurswisseling plaats. 

Ilse Bouwmeester volgt Frieda van Enk op als voorzitter, Mieke Meijerink wordt de nieuwe secretaris, Gerda Olthof treedt toe tot het bestuur als bestuurslid activiteiten. Verder bestaat het bestuur uit Cor van der Kolk( penningmeester) en Geke Gijgink( hoofd bezoekwerk). Frieda van Enk heeft vijf jaar lang de voorzittershamer gehanteerd maar had aangegeven te willen stoppen. Men is dan ook erg blij dat het bestuur weer compleet is. 

Tijdens deze vergadering werd ook vrijwilligster Betty Simmelink gehuldigd, ze is tien jaar vrijwilliger bij de Zonnebloem afdeling Eibergen. Zij werd gehuldigd met een oorkonde, een zilveren speldje en een mooie bos bloemen en natuurlijk een hartelijk applaus van alle vrijwilligers. Op 5 maart kon eindelijk weer de eerste activiteit plaatvinden, na bijna twee jaar corona en daardoor heel veel eenzaamheid waren de Zonnebloemgasten heel erg blij om elkaar weer te kunnen ontmoeten. Deze middag kwam Dorus op bezoek en het werd dan ook een hele gezellige ontspannen middag waar veel te lachen viel en er vooral veel werd bij gekletst en iedereen genoot van elkaars gezelschap.
De Zonnebloem is er al ruim zeventig jaar voor mensen met een fysieke beperking voor wie dagelijkse zaken niet vanzelfsprekend zijn. De vrijwilligers laten zien dat er veel mogelijk is.