Glasfusie is 'hot' in Ruurlo. Foto: PR

Glasfusie is 'hot' in Ruurlo. Foto: PR

Opnieuw extra workshop Glasfusie

RUURLO –  Irma Derksen verzorgt zaterdag 2 april van 13.00 tot 16.30 uur voor de KunstKring Ruurlo, vanwege de grote vraag, nóg een extra workshop Glasfusie in het Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo.

Glasfusie is ‘hot’ in Ruurlo. Wegens grote belangstelling waren binnen korte tijd eerdere workshops volgeboekt en nóg zochten geïnteresseerden contact met KunstKring Ruurlo om te informeren naar mogelijkheden. Gelukkig bleek docent Irma Derksen nogmaals beschikbaar voor een extra workshop.

Glasfusie
Glasfusen is een techniek waarbij stukjes of repen glas van verschillende kleuren gedeeltelijk versmelten. Door de diversiteit aan kleuren ontstaan frisse en kleurrijke werkstukken. Het glas wordt door de cursisten zelf in vorm gesneden. Dat is niet altijd even makkelijk. Bij het ontwerp moet men er bijvoorbeeld rekening mee houden dat je geen ‘hoeken’ kunt snijden, zoals bij een kerstboom. Glas volgt namelijk de lijn van het breken. Het is daardoor wel mogelijk zo’n vorm te maken met kleine driehoekjes, maar niet uit één stuk. Het snijden van golvende lijnen is wel mogelijk, al zal het breken dan heel voorzichtig moeten plaatsvinden.

Irma Derksen
Met inmiddels bijna tien jaar ervaring is Irma Derksen de aangewezen persoon om haar deelnemers te begeleiden bij het vormgeven van hun eigen creatie. Zij weet als geen ander met welke factoren rekening gehouden moet worden en hoe men problemen kan oplossen. Irma heeft een ware passie voor het werken met glas. Ze heeft ook diverse andere creatieve technieken uitgeprobeerd, zoals boetseren en brons gieten, maar glasfusie steekt er wat haar betreft met kop en schouders boven uit. Ze geniet ervan om haar ervaring, kennis en enthousiasme te delen met anderen. Haar enthousiasme is aanstekelijk, zoals blijkt uit de grote vraag naar deze workshop.

Voor meer info en aanmelden kan men terecht op https://kunstkringruurlo.nl/cursussen/glasfusie-3/