De Oale Schole. Foto: PR
De Oale Schole. Foto: PR

Oud Noordijk start met filmavond

NOORDIJK - Ook de Historische vereniging Oud Noordijk pakt de draad weer op. Na bijna twee jaar stilstand zijn voor de komende maanden de eerste activiteiten gepland. Op donderdag 7 april staat in gebouw De Oale Schole een Filmavond op het programma. Op zondag 15 mei gevolgd door de traditionele wandeldag met diverse afstanden door het buitengebied, waarna op zondag 24 juli de bekende fietstocht gepland staat. Of het oogstfeest, dat voor zondag 14 augustus op het programma staat, doorgaat is nog een vraagteken. In principe wel, maar de vraag is of alle gewenste groepen medewerkers op tijd klaar zijn voor dit evenement.

“We hebben bijna twee jaar niets kunnen doen en stilstand betekent in de meeste gevallen achteruitgang. Om dat te voorkomen willen we alle energie aanwenden om met een frisse wind het nieuwe seizoen tot een succes te maken, dat kost tijd en we hebben best nog een aantal hobbels te nemen”, zegt Oud Noordijk-voorzitter Johanna Reurink. De grote vraag is of de grote groep medewerkers uit eigen gelederen nog paraat is en de motivatie om weer aan de slag te gaan op dit moment op te brengen is. Oud Noordijk doet in de regel steeds zoveel mogelijk een beroep op eigen leden en dan hebben we het over een groep 65 Plussers. “We gaan als bestuur gemotiveerd aan de slag en we hopen dat een positieve uitstraling richting onze leden succesvol zal zijn“, aldus Reurink.

Dus op donderdag 7 april is er een filmavond bij Oud Noordijk met als titel Gluren bij de Buren. Plaats van handeling is gebouw de Oale Schole, gelegen in het centrum van de buurtschap Noordijk. Het programma is gevarieerd en samengesteld door Wim Meerman. De avond die begint om 20.00 uur is gratis toegankelijke voor leden maar ook niet-leden zijn welkom. Voor hen geldt wel een entreeprijs van 2,50 euro. Natuurlijk is welkomstkoffie voor iedereen gratis beschikbaar. Deelname melden vooraf is niet nodig. Op tijd komen is wel belangrijk.

Herinrichting
Oud Noordijk hoopt dat het publiek langzaam maar zeker de weg naar de Oale Schole en Natuurtuin het Höfke, beide in het centrum van de buurtschap gelegen weten te vinden. Voorzitter Johanna Reurink wijst ook nog even op de herinrichting van de grote expositiezaal van de Oale Schole. Bij deze herinrichting zijn spreuken en gezegden als leidraad gebruikt. Bij alle spreuken zijn passende oude gebruiksvoorwerpen geplaatst, waarmee de expositiezaal een mooie en voor velen vernieuwende uitstraling heeft gekregen.