De Grolse Hofzangers bereiden zich voor op een gevarieerde uitvoering. Foto: PR
De Grolse Hofzangers bereiden zich voor op een gevarieerde uitvoering. Foto: PR PR

'De Grolse Hofzangers goat weer vrömd'

REGIO - Het optreden was reeds gepland voor zondag 5 april 2020. Weken van tevoren werd het een en ander aangekondigd via verschillende edities van Achterhoek Nieuws. Maar zoals bekend gooiden de coronamaatregelen roet in het eten. Nu de mogelijkheden zich weer aandienen, staat de bekende zangformatie De Grolse Hofzangers in de startblokken om op zondag 10 april vol enthousiasme invulling te geven aan een uitvoering met de titel ‘De Grolse Hofzangers goat weer vrömd! 

Door Theo Huijskes

De binnenkort veertig jaar bestaande mannenzanggroep uit Groenlo heeft al vele jaren achtereen te maken met toetreding van zangers uit omliggende plaatsen. Dit is ook één van de belangrijkste reden om tevens regelmatig optredens buiten Groenlo te organiseren. Voor het optreden op 10 april is gekozen voor Zaal Prinsen in Haarlo. Met een middag-vullend programma zal om 14.00 uur een begin worden gemaakt. De entree bedraagt 8 euro per persoon, een kop koffie inbegrepen. Toegangskaarten zijn bij de ingang te verkrijgen en kunnen ook besteld worden via grolsehz@gemail.com.

Omdat De Grolse Hofzangers de bezoekers een gevarieerde uitvoering wil aanbieden, is ook de medewerking van de zanggroep Colorful gevraagd. Deze groep bestaat uit leden afkomstig uit Groenlo, Zwolle, Eefsele en Voor-Beltrum. Het koor, een dertiental jaren geleden opgericht, telt vijf dames met daarnaast een zangcoach en twee technici. Het koor repeteert wekelijks op de maandagavond in SCC De Mattelier in Groenlo. Het is coach Martin Klein Tank, die daarbij niet alleen optreedt als dirigent, maar ook als adviseur en begeleider bij het instuderen van alle liederen uit het repertoire.

Woordvoerder Harm Rexwinkel van De Grolse Hofzangers geeft aan dat beide koren elkaar op vocaal gebied helemaal aanvullen. “Door beide koren worden zangnummers ten gehore gebracht voor jong en oud. Het zijn allemaal liedjes in verschillende talen en dat varieert van mooie luisterliedjes tot vrolijke meezingers. De middag wordt afgesloten met een soort finale, waarbij samenzang van beide koren centraal zal staan.”