Het gemeentehuis van Berkelland in Borculo. Foto: Rob Stevens

Het gemeentehuis van Berkelland in Borculo. Foto: Rob Stevens

College komt met één locatie voor Sporthal Ruurlo

BORCULO - Het college van B en W van gemeente Berkelland heeft in februari, na de motie van de gemeenteraad, alle activiteiten in het traject naar een nieuwe sporthal in Ruurlo voorlopig stil gelegd. B en W zou eerst met een raadsdelegatie in overleg over 'hoe nu verder?'. Dinsdag 8 maart had dit gesprek plaatst, tussen wethouder Gerda ter Denge, namens het college, en een delegatie raadsleden.

Duidelijk werd, zo laat de gemeente weten dat 'iedereen voor een goede sporthal in Ruurlo is'. Helaas kan niet iedereen tevreden gesteld worden met de uiteindelijke keuze. Het in de raadsbrief 'Tussenrapportage locatieonderzoek binnensportaccommodatie Ruurlo' van 24 januari aangekondigde ophalen van reacties bij de inwoners van Ruurlo vindt niet plaats. 

'Helaas kan
niet iedereen
tevreden
gesteld
worden'

Het college bereidt zo spoedig mogelijk een voorstel aan de gemeenteraad voor waarin de keuze voor één locatie wordt voorgelegd. Het voorstel wordt gemaakt op basis van het programma van eisen en de informatie die er op dit moment ligt. Daarbij vormen de kosten en realisatietijd de basis van het voorstel.

De gemeenteraad neemt over het voorstel van het college een besluit.