Open avond Loge ‘De Achterhoek’ Winterswijk

Maatschappij

WINTERSWIJK - Vrijmetselaarsloge De Achterhoek houdt een open avond. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de inleiding op woensdag 6 april, aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) in het logegebouw aan de Jeugdkerkstraat 6 in Winterswijk. De toegang is gratis. In verband met de verwachte grote belangstelling worden mensen die er bij willen zijn verzocht zich aan te melden voor de open avond. Dat kan via secretaris@logedeachterhoek.nl.

In bijna alle landen van de wereld zijn vrijmetselaarsloges, maar er zijn ook landen waar het verboden is. Daar wordt Vrijmetselarij als gevaarlijk beschouwd vanwege het feit dat ‘ieders recht om zelfstandig naar waarheid te zoeken’ niet strookt met de staatsideologie. Ieder land heeft zo de eigen manier om het gedachtegoed van de Vrijmetselarij vorm te geven. Maar de uitgangspunten zijn overal hetzelfde: geen dogma’s, luisteren naar elkaar zonder te oordelen, zoeken naar dat wat verbindt en streef er naar een beter mens te worden. Symbolen en rituelen spelen daarbij een belangrijke rol, omdat die de geest vrij laten.

Nico Roelvink, lid van de loge, zal belangstellenden tijdens de open avond van de Winterswijkse Vrijmetselaarsloge, vertellen over het geheim van deze broederschap die al meer dan 300 jaar bestaat. En over hoe in de loge mannen van diverse pluimage, oud en jong, kerkelijk en niet-kerkelijk, met verschillende opleidingen en carrières en verschillende interesses er steeds weer in slagen om in die verscheidenheid te zoeken naar wat verbindt in deze hectische maatschappij.