De nieuwe waterspeelplek van Trefpunt - Speeltuin De Berg in Neede. Foto: Rob Weeber
De nieuwe waterspeelplek van Trefpunt - Speeltuin De Berg in Neede. Foto: Rob Weeber

Trefpunt - Speeltuin De Berg heeft nieuwe waterspeelplek

Natuur

NEEDE - Nog even en dan begint het nieuwe speelseizoen voor Trefpunt - Speeltuin De Berg in Neede. Dit keer is er echter geen gewone opening, maar een met aanwezigheid van burgemeester Joost van Oostrum. De speeltuin neemt namelijk haar nieuwe waterspeelplek in gebruik, een speelplek met louter natuurlijk materialen. 

Door Rob Weeber

De nieuwe waterspeelplek is een natuurlijk speelplaats, ontworpen door De Tuinen van Geerdink, en kent onder meer een wadi, een waterpomp en een amfitheater “De plek vertegenwoordigt het nieuwe spelen”, licht lid activiteitencommissie Marleen Wijlens toe. “Het andere deel van het terrein bestaat uit traditioneel spelmateriaal, zoals schommels en glijbanen. In het nieuwe gedeelte echter kunnen de kinderen spelen met natuurlijke materialen.” 

De plannen voor de nieuwe waterspeelplek dateren al van drie jaar terug. Inmiddels is de eerste fase gereed. De volgende twee fases, nieuwe aanplant en uitbreiding van het terrein, moeten nog wachten op beschikbare financiering. Naast de komst van de burgemeester zullen ook de jeugdslagwerkgroep van Muziekvereniging Crescendo Neede en scouting aanwezig zijn. “De jeugdslagwerkgroep treedt in het nieuwe amfitheater op,” aldus Wijlens. “Scouting bakt broodjes boven het kampvuur. Verder kan er geschminkt worden en glittertattoos aangebracht. We laten de kinderen tijdens de officiële opening lekker rondlopen en spelen, dat gaat prima samen in een speeltuin als deze.”
Wijlens wil graag een extra bedankje uitdelen aan de klussengroep van de speeltuin die zich enorm ingezet hebben. Zelf is ze druk met de activiteitencommissie. “We gaan bijvoorbeeld leuke dingen doen met Pasen voor de kinderen. Verder denken we aan een drumworkshop en een ‘Camping De Berg’ overnachting.”

Oppasmoeders gevraagd
De officiële opening van Trefpunt - Speeltuin De Berg is op zaterdag 26 maart om 14.00 uur. Dan ook wordt traditioneel de vlag gehesen, ten teken dat de speeltuin geopend is. Daarna is de speeltuin iedere woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Meer openstelling is helaas nog niet mogelijk omdat men met oppasmoeders draait. Trefpunt - Speeltuin De Berg wil daarom graag in contact komen met oppasmoeders die een middagje willen oppassen in de speeltuin.

Voor meer informatie en tarieven over Trefpunt – Speeltuin De Berg kan met terecht op de FB-pagina en de website.