Klein Dochteren winnaar elfde klootschietronde

Sport

RUURLO/BARCHEM - Op het mooie maar vrij lange klootschietparkoers van gastvereniging De Heksenkring heeft koploper Zwolle (Groenlo) zich laten verrassen door de mannen van Klein Dochteren uit Lochem. Dat gebeurde in de elfde en voorlaatste competitieronde van de Achterhoekse Klootschieters Federatie die onder een stralende zon werd gehouden vanuit Barchem.

De mannen uit Klein Dochteren behaalden namelijk een prima score van 53 schoten. Toch deed Zwolle het met 55 schoten en een tweede plaats zeker niet slecht. Ook ’t Broek (Ruurlo) was met een derde plaats en 59 schoten niet ontevreden. De voorsprong van Zwolle is met nog één wedstrijd te gaan 23 schoten op Klein Dochteren. Respelhoek (Geesteren) de nummer drie in het tussenklassement was ditmaal vierde met zestig schoten.
De koplopers sloegen een klein gaatje maar daarachter waren de verschillen niet groot tijdens deze competitiewedstrijd. Onderlingen (Haarlo) noteerde net als Respelhoek zestig schoten en werd vijfde. Eibergen stelde ditmaal wat teleur met 69 schoten en een negende plaats. Met deze scores passeerde Onderlingen het team uit Eibergen. Met een schot voorsprong op Eibergen staat Onderlingen op een zevende plaats. De overige teams staan dermate ver uit elkaar dat de kaarten geschud lijken.

Tweede klasse
In de tweede klasse had Dijkhoek (Borculo) een redelijke dag door met zeventig schoten op een zesde plaats te eindigen. Dit was vijf schoten meer dan thuisploeg Heksenkring (Barchem) dat met 65 schoten optimaal gebruik maakte van het thuisvoordeel. Koploper Klein Dochteren 2 liet met 64 schoten geen steken vallen en pakte de dagwinst. Dijkhoek staat nu drie schoten achter op Onderlingen 2 in de totaalstand. Een tweede plaats is dus nog haalbaar. Heksenkring dat vijfde staat kan in de laatste competitie nog een plaatsje opschuiven indien men Eibergen 2 met.één schot verslaat.
De laatste competitieronde is op 30 april bij KV Respelhoek. In de tussenliggende weken worden onder meer de persoonlijke Gelderse kampioenschappen gehouden.