De dames en heren van het Gospelkoor Revelation uit Winterswijk. Foto: PR
De dames en heren van het Gospelkoor Revelation uit Winterswijk. Foto: PR PR

Optreden van Winterswijks Gospelkoor in Beltrum

Algemeen

REGIO - In de ‘Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk’ in Beltrum vindt een bijzonder kooroptreden plaats. Op zondag 27 maart zingt namelijk het Gospelkoor Revelation uit Winterswijk in de dorpskerk in Beltrum. Het optreden, dat door belangstellenden gratis is bij te wonen, begint om 10.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om een kop koffie of thee te nuttigen.

Door Theo Huijskes

Het Winterswijks gemengde koor telt circa twintig actieve leden en heeft in de loop der jaren een uitgebreid, bijzonder gevarieerd repertoire opgebouwd. Het koor werkt regelmatig mee aan kerkdiensten en niet alleen in Winterswijk, maar ook daarbuiten. En bij die optredens wordt het koor begeleid door pianist en vocal coach Tim van Dorst, terwijl Jos Wildenbeest het geluid verzorgt. Het genre dat gezongen wordt, bestaat uit (black-)gospel.

Verzorgt het koor bij kerkdiensten in de regel een zestal liederen, voor het optreden in de RK Kerk van Beltrum is er een programma samengesteld voor ongeveer een uur met daarin een korte pauze. Het optreden in Beltrum betekent voor het Gospelkoor Revelation weer de eerste maal na de lange ‘corona-pauze’.

Gerekend wordt op een grote opkomst en dat van jong en oud. Er wordt gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid.