Frank van Amersfoort, eigenaar van Club The Chariot, begeleidt de ploeg van bondscoach Gerben Jansen op gebied van voeding. Foto: PR
Frank van Amersfoort, eigenaar van Club The Chariot, begeleidt de ploeg van bondscoach Gerben Jansen op gebied van voeding. Foto: PR

Touwtrekkers willen fit en energiek richting World Games

Sport

EIBERGEN - Club The Chariot ondersteunt de Nederlandse selectie touwtrekkers op het gebied van voeding. Juiste voeding is essentieel voor algeheel welbevinden en in het bijzonder binnen de sport.

Gerben Jansen, bondscoach in spe en meermaals wereldkampioen touwtrekken heeft de uitdaging om de selectie naar de World Games te begeleiden. Jansen zag hierin het belang van voeding binnen de sport en kwam persoonlijk in contact met Frank van Amersfoort, eigenaar van Club The Chariot, tevens personal trainer en voedingscoach. Jansen heeft zelf ervaren wat de juiste voeding en de juiste begeleiding erbij, met hem deed. Fit en energiek aan de wedstrijd beginnen is natuurlijk essentieel, daarnaast speelt gewicht een grote rol binnen de sport touwtrekken. Er zijn verschillende klassen: 560 kg, 640 kg, 680 kg en 720 kg. Het team dient op een bepaald gewicht te zitten, willen ze mee mogen doen aan een wedstrijd, die valt binnen één van de klassen.

Met de World Games in het vizier is er dus werk aan de winkel. De samenwerking met The Chariot is dus echt een meerwaarde voor het team. Maar wat zijn nu de World Games? De Wereldspelen is een internationaal sportevenement bedoeld voor sporten en sportonderdelen die niet binnen de Olympische Spelen vallen. Net als de Olympische Spelen vinden ze om de vier jaar plaats, volgend op het jaar van de Olympische Zomerspelen. Het evenement werd voor het eerst gehouden in 1981 en wordt georganiseerd door de Internationale Vereniging voor Wereldspelen (IWGA), met steun van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).
De Nederlandse selectie komt uit in drie verschillende klassen. De World Games vinden plaats van 14 tot en met 16 juli in Birmingham (VS). Volg het team via http://www.theworldgamesnl.nl. De wedstrijden zijn te volgen via een livestream.