Beltrumse parochianen in gesprek met Leo Fijen

BELTRUM - Hoe kan men nu thuis en in de kerk het geloof beleven, in deze tijden van corona en kerksluitingen? Onder deze titel gaat Leo Fijen op dinsdag 29 maart in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk in Beltrum met de aanwezigen in gesprek. De commissie Ontmoeting & Inspiratie van de HH. Paulus- en Ludgerparochie nodigt alle belangstellenden daarvoor van harte uit en wil graag iedereen vanaf 19.15 uur met een kop koffie of thee welkom heten. De avond begint om 19.30 uur. Men hoeft zich niet aan te melden.

Leo Fijen is journalist, uitgever en tv-presentator. Hij weet als geen ander welke vragen er op dit moment spelen in grote parochies van vele verschillende locaties. Hoe komen die locaties tot leven, ook als het kerkgebouw moet sluiten? Wat kunnen besturen en vrijwilligers doen om toch met elkaar te blijven optrekken? In hoeverre is het een idee om juist in die locaties huiskerken te organiseren die door de week bij elkaar komen en in groepen elk weekend naar een eucharistieviering in de regio gaan? Wat valt er te doen aan toerusting van alle locaties en bewustwording van katholieken zodat ze ook in deze moeilijke omstandigheden meer missionair zijn en zich niet terugtrekken in hun eigen bastion? Op welke manier kunnen locaties communiceren zodat de eigen vrijwilligers elke week maximaal geïnformeerd en verbonden blijven en zo bijdragen aan een revitalisering van geloof in het dorp of de buurt?

Leo Fijen maakt het allemaal mee in zijn eigen parochie en zal met concrete voorbeelden een spoor wijzen van revitalisering van geloof en kerk, ook nu het er niet eenvoudiger op is geworden. Als uitgever heeft deze tv-maker op deze situaties ingespeeld door gebedenboekjes te maken die massaal zijn gebruikt door de meeste parochies van Nederland.