22ste editie van de Eiberrun

Wedstrijden, clinics en vertier

EIBERGEN - Helaas kon de Eiberrun de afgelopen twee jaar niet door gaan door de coronamaatregelen, maar dat zorgt er nu wel voor dat de 22ste editie nu plaats vindt op 22 mei 2022. Deze mooie datum staat vast garant voor een leuke en sportieve dag. 

Er zijn ditmaal twee routes uitgezet: 6 kilometer en 12 km. De route start bij de sporthal in hartje Eibergen, via de oude spoordijk loopt de route over de Oude Needseweg, Woestenes, Leugemorsweg en de Maat. Daarna slingert ‘ie via het dorp onder begeleiding van enthousiaste toeschouwers weer terug naar de sporthal.
Voor de lopers van de 12 km volgt het rondje nog een keer.

Kidsrun
Speciaal voor kinderen en jongeren zijn er drie routes uitgezet: 0,6 km voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar; 1,2 km voor kinderen van 9 tot met 13 jaar en 2,5 km voor kinderen van 14 tot en met 15 jaar. Ouders zijn welkom om mee te lopen met hun kinderen. Ook G-atleten zijn van harte uitgenodigd om mee te doen met een van deze drie afstanden.
 Bij de sporthal in hartje Eibergen wordt rondom de start en finish een gezellig evenement georganiseerd. Dus doe mee of kom de sportievelingen aanmoedigen op 22 mei tijdens de 22ste editie van de Eiberrun. Inschrijven kan voor 12 mei via eiberrun.nl of inschrijven.nl. Op deze websites staat ook meer info meer over de inschrijfkosten en betalingsmogelijkheden.

Bedrijvenrun
Een groeiend onderdeel van de Eiberrun is de bedrijvenrun. Bedrijven kunnen zich inschrijven met een team van minimaal drie en maximaal vijf lopers. De tijden van de snelste drie lopers tellen mee voor het klassement. De bedrijvenrun is een ideale en sportieve vorm van teambuilding.

 Op 30 maart gaan de Clinics4running ook weer van start, dus wie goed getraind aan de start van de Eiberrun wil verschijnen, kan zich aanmelden voor de Clinics4running via bertvogel4running.nl. 

Speciaal voor kinderen tussen 4 en 13 jaar is er dit jaar ook weer een Kids Clinic. Op vier zondagochtenden (van 10.00 tot 11.15 uur) voorafgaand aan de Eiberrun: 17 april, 24 april, 8 mei en 15 mei. Onder begeleiding van een deskundige trainer zal de jeugd op speelse wijze voorbereid worden op de Eiberrun. 

Het programma 10.30 uur: Start 6 km en 12 km voor individuele lopers en bedrijventeams; 11.45 uur: prijsuitreiking 6 en 12 km met een speciale prijs voor de oudste loper en loopster. 12.10 uur is de start van de 2,5 km; 12.20 uur start de 1.2 km met een leuke en energieke warming-up; om 12.40 is de start voor de 0.6 km met een leuke warming-up; rond 13.10 is de prijsuitreiking van de 2.5, 1.2 en 0.6 km. 

De Eiberrun wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsors: St. Gobain, Van Wijnen, OWM!, Livio, Jumbo, SKE en Humankind.