Erwin Nyhoff. Foto: PR
Erwin Nyhoff. Foto: PR

Taste Live met Erwin Nyhoff

GROENLO - Hij is bekend van The Voice en staat dit jaar op het Holland International Blues Festival in Grolloo tussen artiesten als Beth Hart en John Fogerty (Creedence Clearwater Revival). Zijn optreden stond al in de zomer van 2021 gepland maar moest vanwege alle coronaperikelen tot twee keer toe verzet worden. Na wat gepuzzel is gelukt een gaatje in de agenda van de Heetense zanger te vinden; zondag 27 maart komt Erwin Nyhoff, solo en akoestisch, naar Rockcafé Taste in Groenlo. Het optreden start om 14.30 uur (zaal open: 13.30 uur) en er zijn nog 15 kaarten te koop via www.rockcafetaste.nl (klik de ticketlink).

You still think that I need you
You still think that I love you
You still think that I want you
But I’m gonna leave

Met deze tekst verovert Erwin Nyhoff in het begin van de jaren negentig de Nederlandse poppodia. Nyhoff is op dat moment frontman van The Prodigal Sons; met de debuutplaat Wine of Life (1993) toert de band langs alle belangrijke poppodia, inclusief Pinkpop en Lowlands. Nyhoff speelt in het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morissette en wordt tot twee keer toe uitgenodigd op het Amerikaanse South by Southwest-festival in Austin, Texas. Een tweede plaat volgt, evenals nieuwe singles. The Prodigal Sons geven, in wisselende bezetting, honderden optredens in Nederland. Maar dan zijn The Prodigal Sons uitgespeeld. De rek is eruit.

Tijdens zijn optreden in The voice speelt hij zijn cover van Bruce Springsteen’s The River en zorgt hij ervoor dat de hele jury binnen enkele seconden dolgraag met hem wil werken 

De afgelopen jaren reisde Nyhoff (al dan niet met eigen band) ook weer langs grotere podia in zowel het club/festival als theatercircuit. Daarnaast deed hij verschillende succesvolle theatertournee’s, zoals 'Woodstock The Story' en 'In the Footprints of Springsteen' en afgelopen jaar speelde hij de hoofdrol in de theatervoorstelling over Harry Muskee (Cuby) 'So Many Roads'.

‘I’m gonna leave’ zong The Prodigal Son in zijn jaren-negentig-hit You still think. Twintig jaar later weten we: deze verloren zoon gaat ons nooit verlaten. Erwin Nyhoff komt altijd weer terug. Zondag 27 maart komt hij dan ook terug in Taste

Er zijn op het moment dat dit artikel geplaatst wordt nog 15 kaarten. Na afloop van het optreden broodjes warm vlees en hamburgers (ook vegetarisch). Rockcafé Taste is gevestigd aan de Lievelderstraat 41 in Groenlo. 


erwinnyhoff.nl