Het prachtige schilderij waarmee Siobhán Kaufman hoge ogen gooide bij het Project Rembrandt. Foto: PR

Het prachtige schilderij waarmee Siobhán Kaufman hoge ogen gooide bij het Project Rembrandt. Foto: PR

Meesterwerk Rembrandt-finaliste Siobhán te bewonderen in Ruurlo

RUURLO - Siobhán Kaufman eindigde als tweede bij de schilderwedstrijd Project Rembrandt. Van de vakjury kreeg zij het compliment dat zij ongetwijfeld de beste portretschilder van alle deelnemers was. Het meesterwerk voor de finale zal in Ruurlo zes weken lang van dichtbij te bewonderen zijn. De organisatoren van de expositie ‘Good Looking-portretkunst in Ruurlo’ zijn enorm trots dat Siobhán juist daar het werk gaat exposeren. 

Rob Teunissen, een van de organisatoren van Good Looking, over de komst van Siobhán: “Toen wij haar werk zagen en de lovende woorden van de vakjury hoorden bij de uitzending van Project Rembrandt, was het meteen duideliijk, Siobhán Kaufman mag op Good Looking niet ontbreken. Gelukkig vindt zij dat zelf ook en is het haar vurige wens dat haar meesterwerk voor een groot publiek te zien is. Dus hangt het prachtige en intieme portret van Siobhán met haar moeder straks zes weken op onze expositie.”

Comfortzone
De NTR schreef voordat deze editie van Project Rembrandt begon: “Siobhán schildert veel portretten, lekker in haar comfortzone. Haar inspiratie haalt ze uit de talloze kunstboeken die ze heeft maar ook uit reizen, zoals de periode die ze doorbracht in Japan. Tijdens haar deelname aan Project Rembrandt wordt Siobhán uitgedaagd om uit haar comfortzone te komen”. Dat is gelukt getuige haar eervolle tweede plaats en het compliment van de vakjury.
De expositie Good Looking is vanaf 14 mei tot en met 25 juni te bezoeken in Galerie De Smidse en in de Dorpskerk, beide in het centrum van Ruurlo. Op onderstaande website staat alle informatie over openingstijden en entreeprijs. De site geeft vooral ook een goed beeld van wat er op de expositie te zien is.


www.goodlookinginruurlo.nl

Siophán Kaufman exposeert haar schilderij waarmee zij de finale haalde van Project Rembrandt, op Good Looking – portretkunst. Foto: PR