Na twee is de situatie rond corona zodanig dat het klootschiettoernooi voor zestig-plussers weer eens door kon gaan. Foto: Ab van der Mast
Na twee is de situatie rond corona zodanig dat het klootschiettoernooi voor zestig-plussers weer eens door kon gaan. Foto: Ab van der Mast

Achtste edtie Open Needs 60-plus Klootschieters Toernooi

NEEDE - Na het succes en de vele positieve reacties van vorige jaren, organiseren de klootschieters in Neede na twee jaar van onderbreking door corona dit jaar weer een 60-plus klootschieters toernooi. Het wordt achtste editie van  het toernooi en het vindt plaats op donderdag 21 april op een prachtig parcours van circa 5,5 kilometer in het mooie gebied van de Needse berg. 

Dat voor 60-plussers bewegen belangrijk is dat was al bekend en om het dan te combineren met en gezellige en sportieve dag klootschieten is het uitgangspunt van de organisatie geweest, die zelf ook uit vier zestigplussers Neede bestaat. Er zijn al veel zestigplussers die op eigen gelegenheid op diverse locaties in de Achterhoek en Twente één of meerdere keren per week deze mooie sport beoefenen.

Om nu deze klootschieters maar ook juist de zestigplussers die niet regelmatig of helemaal niet bekend zijn met de klootschietsport bijeen te brengen, wordt dit toernooi gehouden. Ondanks het wedstrijdelement staat een dag bewegen en gezellig met elkaar sporten voorop en er kan dus ook door niet-geoefende klootschieters aan deel worden genomen.

Diegenen die zelf geen klootschietmateriaal hebben, kunnen het ter plekke huren. Het toernooi is op een prachtig parcours in het mooie buitengebied van Neede bij de Needse berg. Daar worden de deelnemers 21 april verwacht vanaf 09.30 uur, aan de Ruilverkavelingsweg 2 in Neede. De inschrijving is open tot 10.15 uur. Er kan worden ingeschreven in de klassen: Heren 60+ en Gemengd 60+ (minimaal één dame). Men kan deelnemen met teams van 3 of 4 personen. Het inschrijfgeld bedraagt 6 euro per team. 

De deelnemers worden ontvangen met koffie. Voor elke klasse zijn er prijzen en er is een wisselbeker beschikbaar gesteld door de Totale Zorgwinkel Neede. Vooraanmelding wordt zeer op prijs gesteld in verband met de organisatie; graag voor 15 april via het mailadres leoendinydavina@gmail.com of op tel. 06-83921720.