De Passie 2022 ‘Ken je mij?’

BELTRUM - Palmzondag 10 april wordt om 20.00 uur de Passion, ofwel ‘de Passie’ in Onze Lieve Vrouw Tenhemelopnemingskerk gevierd/opgevoerd. We leven nu in een periode van oorlog in de Oekraïne met toch wel grote consequenties. Ook hebben we twee jaar van de Covid-19pandemie achter de rug. Allerlei maatregelen bepaalden het dagelijks leven. ‘Lijden’ is nooit ver weg.

En dit lijden staat altijd centraal in de Passie. Het kruisopnemen betekent deelgenoot worden van mensen die onder het lijden gebukt gaan. Hoe realistisch is dit verhaal? Het lijdensverhaal van Jezus is niet alleen een historisch feitenrelaas van Jezus’ 'Gepassioneerd worden, geraakt worden'. Wat zien we als we naar onze medemens kijken.

Het is het verhaal over keuzes maken, een verhaal waarin de blik op het eigen leven, deze samenleving wordt gericht. Een verhaal ook dat doet nadenken over de vragen van het leven anno 2022. 'Herkennen wij in de Ander een mens die een beroep op ons doet en die om onze aandacht vraagt? Wat doet het met ons, met mij?'

Vragen die de uitgangspunten vormen van De Passie2022. Met verhalen en gebeurtenissen uit het nieuws en met Nederlandstalige liederen die het goed vertolken. De nummers vertellen één voor één een verhaal. De nummers worden gezongen door goede solisten en een met een groot projectkoor, een professioneel combo. Zij gaan zingend en muzikaal voor in The Passion. De pasie2022 staat onder leiding van Frank Sterenborg. De uitvoering begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 5 euro (dit is inclusief boekje). Tot en met 12 jaar gratis.