Eibergse jeugd start actie voor nieuw skatepark

Via crowdfunding investeren in jeugd

EIBERGEN - 'Help ons mee om iets op te bouwen', dat is de hulpvraag van de skaters van het skatepark in Eibergen. Het skatepark in Eibergen is ruim zestien jaar oud, met tussentijds wat aanvullingen en aanpassingen maar het is nu echt tijd voor vernieuwing. Deze week is de crowdfunding gestart. Letterlijk investeren in de jeugd van Eibergen, kan dus nu.

Het skatepark in Eibergen bevindt zich op het wandelpark De Maat. Als het weer mee zit dan trekt Jordy, één van de initiatiefnemer, zijn skates aan en spreekt af bij het skatepark. Net als de andere initiatiefnemers Sam, Valentijn, Lucas en Jesse is deze plek een uitlaat klep. Op een zonnige dag is het skatepark gevuld met jeugd van 8 tot  en met 18 jaar. Fanatiek sportende jeugd die met hun stuntstep, skates of BMX de vetste stunts trainen en laten zien. Ze leren veel van elkaar, dat maakt deze plek ook een bijzondere ontmoetingsplek voor alle jeugd in Eibergen en de regio.

De initiatiefnemers hebben de laatste maanden hun stem weer laten horen bij gemeente Berkelland. Hoelang gaat dit nog duren, ze zijn al 2,5 jaar bezig. De moed zakt ze bijna in de schoenen.

Veronica Kasteel, jongerenwerker bij Jimmy’s Berkelland, grijpt het project met beide handen aan en gaat verder waar ze gebleven waren. De toestellen zullen vernieuwd of veiliger gemaakt moeten worden. Dat geldt ook voor het asfalt. Voor alles is geld nodig, veilige toestellen zijn niet goedkoop. Na onderzoek in samenwerking met de jongens hebben ze een Stedon als geschikte partner gevonden als leverancier voor het vernieuwde skatepark. Nu is Eibergen aan zet voor het laatste stukje financiële ondersteuning. Samen aan de slag voor Eibergen. Dit gaan de jongens doen met een crowdfund-actie. Opgezet in samenwerking met Stichting MaatschapGeluk en RegioBank-crowdfundplatform Samen voor de Buurt. Crowdfunding is een online-inzamelingsactie. Ze willen met de crowdfunding 5.000 euro ophalen. 

Door de jongeren te helpen hun droom te verwezenlijken investeert men in de jeugd, het skatepark is dan veiliger, maar ook de Maat wordt veiliger. Via www.ineibergen.nl/skatepark vindt men de link naar de crowdfunding.