Zondag 4 september is The Chariot Triathlon in Eibergen. Foto: PR
Zondag 4 september is The Chariot Triathlon in Eibergen. Foto: PR

The Chariot Triathlon in Eibergen

EIBERGEN - The Chariot Triathlon in Eibergen staat voor zondag 4 september op de agenda. Na twee jaar afwezigheid wordt The Chariot Triathlon dit jaar weer als vanouds gehouden. 

Deze 1/8ste triatlon start na de stuw met 500 meter zwemmen in de Berkel. Vervolgens gaan de deelnemers 22 kilometer fietsen door het buitengebied, richting Rekken. Tot slot wordt er 5 km hardgelopen door het Wievenveld. De finish is bij het Muldershuis. In vergelijking met de 'standaard triatlon': daar zijn de afstanden 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. Dit is overigens niet de hele triatlon; die wordt namelijk ook wel de Ironman genoemd en kent met 3,2 km zwemmen, 180,2 km wielrennen, gevolgd door een hele marathon van 42,195 km hardlopen, een nog veel grotere uitdaging.

Deze recreatieve wedstrijd is voor getrainde atleten goed te doen en staat open voor individuele deelnemers maar ook voor teams. Inschrijving kan via de website www.triathloneibergen.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden over dit sportieve evenement.