Foto: WTC Keitrappers/Jan Oonk

Foto: WTC Keitrappers/Jan Oonk

Keitrappers trappen seizoen af met gratis kennismakingstocht

LICHTENVOORDE - BouwXpert en WTC de Keitrappers organiseren op 10 april een aantal mountainbike- en racetoertochten. Met dit jaar in het bijzonder een kennismakingstocht voor beginnende mountainbikers. Alle netto inkomsten komen ten goede aan de Oekraïense vluchtelingen. De toertochten van de Keitrappers starten voortaan vanaf het zwembad Meekenesch aan de Kerkhoflaan 5 in Lichtenvoorde. 

Er is keuze uit 3 routes: MTB: BouwXpert Kennismakingstocht (20 kilometer), MTB: BouwXpert Lus om Lievelde (35, 50 en 60 kilometer) Race: BouwXpert Oostelijke rivierentocht (85 en 115 kilometer). De MTB-routes zijn volledig gepijld, de raceroutes worden via een GPX aan geboden. Deelname aan de kennismakingstocht is gratis, de MTB- en Race-tochten kosten 6 euro, NTFU-leden krijgen 2 euro korting.  Vooraf online inschrijven wordt aanbevolen.

Direct aan het Start/Finish terrein is ruime parkeergelegenheid aanwezig. Onderweg is een verzorgingspost met dames en heren toiletten, technisch service punt, EHBO en gratis catering. Na afloop en kan men bij de finish locatie napraten onder het genot van een drankje. Tevens bestaat hier de mogelijkheid om je fiets af te spuiten.

De belangstelling voor de fietssport is in coronatijd enorm gegroeid. De glooiende en bosrijke Achterhoekse omgeving nodigt uit voor een prachtige rit. De Keitrappers willen beginnende mountainbikers uit de regio de kans geven verder kennis te maken met MTB toertochten door dit jaar een gratis kennismakingstocht aan te bieden.

Tijdens deze kennismakingstocht fiets je een afstand van 20 kilometer. Deze route is volledig gepijld en voert richting de schans in Lievelde en gaat deels over privé terrein. Onderweg is er een unieke pauzeplaats met een kleine versnapering en een drankje zodat je je weer kunt opladen voor het tweede deel van de route.

Deelname aan deze tocht is gratis, maar voorinschrijving via de site fietssport.nl is verplicht. En kinderen onder 14 jaar graag met begeleiding.

Rivierentocht
Deze route kan over een afstand van 85 kilometer en van 115 kilometer gefietst worden. De 115 kilometer route gaat via Westendorp, Zelhem en Hummelo naar Laag Keppel. Na Laag Keppel volgt een stukje over de dijk langs de Oude IJssel richting Angerlo. Na Angerlo gaat het over de dijk langs de IJssel naar Westervoort langs het recreatie gebied van Lathum. Na Westervoort gaan we over de dijk langs de Rijn met pauze in Pannerden.
Vervolgens vervolgen we de tocht via de dijk van de Oude Waal naar Lobith en naar Elten. Over de Elter barg naar Stokkum en 's Heerenberg langs het kasteel en tot slot via Azewijn en Gendringen terug naar de startlocatie in Lichtenvoorde.

De 85 kilometer route gaat vanuit Laag Keppel via Wehl en Loerbeek naar Elten en pauzeert in Stokkum. Let op, deze tocht kan uitsluitend via GPX gereden worden die je kunt verkrijgen na voorinschrijving via de site fietssport.nl.


keitrappers.nl