Met een knipoog trekt arbiter Bas Nijhuis de rode kaart, na de handsbal van Eibergen-speler Chiel. Foto: PR

Met een knipoog trekt arbiter Bas Nijhuis de rode kaart, na de handsbal van Eibergen-speler Chiel. Foto: PR

Toparbiter Bas Nijhuis leidsman bij jubileumwedstrijd G-voetbal FC Eibergen

Sport

EIBERGEN - Vanwege het 5-jarig jubileum van G-voetbal FC Eibergen werd er een feestelijk tintje gegeven aan de eerste thuiswedstrijd van de regionale KNVB-competitie. Niemand minder dan scheidsrechter Bas Nijhuis floot dit duel op sportpark de Bijenkamp.

Daar was dan het grote moment waar kinderen, ouders en begeleiding lang op gewacht hebben. De allereerste thuiswedstrijd van de toppers van het G-team. En die dan ook nog gefloten wordt door Bas Nijhuis, ja dé scheidsrechter van tv. Normaal fluit hij wedstrijden met Ronaldo, Neymar of Messi en dit keer was het de beurt aan het G-team van FC Eibergen.

Ze begonnen de wedstrijd daarom ook met een serieuze opkomst richting het veld. Iedereen netjes achter elkaar in een rij met Eibergen-aanvoerder Chiel voorop. De scheids hielp de jongens en meiden met deze opkomst en gaf ze hier al meteen grote complimenten voor.
De wedstrijd ging vanaf de aftrap gelijk op. Er waren kansen over en weer, met mooie combinaties en veel doelpogingen. Danique maakte haar debuut als keepster en keepte een meesterlijke wedstrijd. De andere debutante was Meike; zij speelde haar allereerste wedstrijd en deed het fantastisch. Soner vloog het veld over en pakte de ballen vakkundig af van de tegenstander. Maar toen Luuk ook nog het doelpunt van het jaar maakte, werd de sfeer euforisch. Dieger, Stefan en Eliad deden meteen een ererondje om het veld, wat een blijdschap!

Gelukkig beschikte FC Eibergen over een stabiel middenveld met Loes, Jikke, Mara, Brent en Chiel. Zij hielden het overzicht en coachten elkaar goed. Achter deze toppers stond het ijzersterke verdedigingsduo Mustafa en Jurian. Zij moesten een paar maal ingrijpen om ervoor te zorgen dat de tegenstander niet op doel kon schieten. Dat lukte bijna altijd. In aanvallend opzicht ging het erom kansen te creëren en daarvoor moesten met name Luuk, Angelo en Lugiano voor zorgen. Wat een sprintjes hebben zij getrokken deze wedstrijd. Van voor naar achter en dan weer helemaal terug naar voor! Eibergen scoorde dan ook tweemaal, beide treffers kwamen op naam van Luuk. Maar dit was hem natuurlijk niet gelukt zonder de hulp van al zijn medespelers. Wat een toppers!

Het was een genot om de kinderen en de scheids te kijken. Bas Nijhuis deed het geweldig; hij strikte zo af en toe de veters van een paar voetbalschoenen, coachte de spelers alle kanten uit en gaf veel complimenten.

Maar toch gaf Nijhuis in de wedstrijd eerst een gele en vlak voor tijd zelfs een rode kaart! Eerst was er Mara, die haar juffen uitlachte omdat ze bijna de bal tegen hun hoofd kregen. Dit vond arbiter Bas niet kunnen en trok een gele kaart. Maar ook Chiel was de sjaak. Hij maakte hands. Nijhuis aarzelde niet en gaf hem direct rood. Chiel, die bekend staat als een sportieve speler, werd van het veld gestuurd. Zo werd maar weer eens duidelijk dat ook een topscheidsrechter wel eens een grote fout maakt. Uiteraard was het maar een grapje van Bas Nijhuis. Hij wist dat de wedstrijd zo afgelopen was en dus gingen de spelers al gauw door naar de afsluitende penalty-serie, die altijd na afloop van de wedstrijd van de G-voetballers wordt gehouden.

Helaas heeft Eibergen de wedstrijd niet gewonnen, het werd uiteindelijk 2-5. Maar dat kon de pret absoluut niet drukken: het team straalde van plezier, heel veel plezier! Maar niet alleen de kinderen, ook de ouders, begeleiding en ook scheidsrechter Bas Nijhuis en de neutrale toeschouwers beleefden zichtbaar veel plezier aan deze wedstrijd op de Bijenkamp. Het slechte weer deerde niemand.

De kinderen van het team kijken al weer uit naar de volgende competitiewedstrijd, op zaterdag 23 april. Hopelijk dan iets beter weer maar met net zoveel plezier.

Met z'n allen op de foto met scheidsrechter Bas Nijhuis, die genoot van het enthousiasme van de voetballers deze middag. Foto: PR
De veldopkomst voor de eerste officiële wedstrijd voor de G-voetballers van FC Eibergen, onder leiding van profarbiter Bas Nijhuis. Foto: PR