Coba bevrijdt! is te zien in ‘t Spieker op zaterdag 30 april; de voorstelling stond eerder gepland tijdens de groots opgezette herdenking van 75 jaar na dato in 2020. Foto: Annemieke van der Togt
Coba bevrijdt! is te zien in ‘t Spieker op zaterdag 30 april; de voorstelling stond eerder gepland tijdens de groots opgezette herdenking van 75 jaar na dato in 2020. Foto: Annemieke van der Togt Annemieke van der Togt

‘Coba Bevrijdt!’ in Kulturhus ’t Spieker

Cultuur

Back tot he Country

EIBERGEN - In april komen nog twee mooie voorstellingen naar het theater in Kulturhus ’t Spieker. Theater Berkelland heeft twee voorstellingen op het programma staan, met op zaterdag 16 april de band Savannah samen met solist Dick van Altena, met Back tot he Country en op 30 april Coba bevrijdt! Met liedjes over de Mobilisatie, de Oorlogsjaren, de Bevrijding en de Wederopbouw, in een programma in het kader van 77 jaar Bevrijding.

Back tot he Country Op zaterdag 16 april neemt de band Savannah samen met solist Dick van Altena mee terug naar de tijd Country en Rock&Rollnummers de ene na de andere hit scoorde. Zij spelen prachtige oude’ songs uit de rijke muziekhistorie, nummers die uitnodigen tot meezingen. De Tilburgse formatie Savannah staat al decennialang aan de Europese countrytop, Dick van Altena was voorman van de fameuze band Major Dundee. In 2018 won deze band de DCMA-award voor Countryband van het jaar, een aansprekende prijs in de Nederlandse countrymuziek. In deze nieuwste, muziektheaterproductie maakt de zevenkoppige cast de onderscheiding ten volle waar.

In de foyer van ’t Spieker vindt na afloop de traditionele en inmiddels vermaarde afterparty plaats. In deze bonus van dertig minuten geeft de band een extra optreden en spelen zij nummers die iedereen kent en mee kan zingen. Kaarten kosten 25 euro te bestellen op www.theaterberkelland.nl of aan de kassa in ’t Spieker aan de Kerkstraat 30 in Eibergen op woensdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Coba bevrijdt! is de andere voorstelling die in ‘t Spieker plaatsvindt, op zaterdag 30 april. De voorstelling is één van de activiteiten rond 77 jaar bevrijding die in Eibergen in de periode 27 april tot 8 mei gehouden worden. Vanwege de coronamaatregelen moesten deze activiteiten noodgedwongen twee jaar doorgeschoven worden

In ‘Coba Bevrijdt!’ brengt Haagse Coba (het alter ego van Jeannette Scheffer- van Maren) het publiek in de stemming met liedjes over de Mobilisatie, de Oorlogsjaren, de Bevrijding en de Wederopbouw. Liedjes uit roerige tijden die wat lucht brachten in alle onzekerheden en verdriet en die zorgden voor de nodige afleiding, plezier en optimisme. De swingende Hollandse jazz, nostalgie en vrolijkheid en de verrassende sterke eigen liedteksten naast het bekende en het vergeten Hollands repertoire met als toetje een zwoel uitstapje naar Marlène Dietrich’. Coba (zang en teksten) Rik Fennis (gitaar, arrangementen, composities), Rob Sprinkhuizen (drums en liedteksten) en Evert Willemstijn (contrabas).

Kaarten 15 euro te bestellen op www.theaterberkelland.nl of aan de kassa in ’t Spieker, aan de Kerkstraat 30 in Eibergen, op woensdag en donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur.