Paasviering en sponsorloop in gedachte aan (meester) Niels van Beusekom

EIBERGEN - Het is alweer twee jaar geleden dat IKC het Sterrenpalet op de dag van de paasviering een sponsorloop, een zogenaamde ‘Sterren-Alpe d’Huzes’ wilde organiseren. Dat wilden ze doen, omdat Mirjam Struijk (moeder van Jurre, groep 2B en Yfke, groep 0-1A) de Alpe d’Huzes hardlopend zou beklimmen om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding, voor kankeronderzoek, voorlichting over het voorkomen van kanker en voor ondersteuning van kankerpatiënten.

Struijk wilde hieraan meedoen met de herinnering onder andere aan Niels van Beusekom (vader van Vigo, groep 1B). Niels was ook een dierbare meester op school, die twee jaar lang hard gevochten heeft tegen kanker, maar in december 2018 deze harde strijd tot groot verdriet zou verliezen. In verband met de corona-omstandigheden en de lockdown in 2020 en 2021, ging de Alpe d’Huzes en dus de ‘Sterren-Alpe d’Huzes’ niet door.

Op 2 juni loopt Mirjam de Alpe d’Huzes wel en om haar te steunen gaat op de dag van de paasviering op school de ‘Sterren-Alpe d’Huzes' ook plaatsvinden. Dat is op donderdag 14 april en deze dag heeft extra betekenis omdat het de verjaardag datum van Niels is. Een bijzondere dag om hem en vele anderen die deze ziekte hebben gekend of nog kennen, te gedenken.

De 'Sterren-Alpe d’Huzes’ wordt gehouden op De Maat, waar twee rondes worden uitgezet, een kleinere ronde (van 200 meter) voor de groepen 1 tot en met 3 en een grotere ronde (van 400 meter) voor de groepen 4 tot en met 8. De kinderen van de groepen 1 en 2 lopen een kwartier, de kinderen van de groepen 3 en 4 20 minuten, de kinderen van groep 5 en 6 25 minuten en de kinderen van groep 7 en 8 een half uur. In die tijd proberen zij zoveel mogelijk rondes te lopen. Daarvoor kunnen zij gesponsord worden.

Op woensdag 30 maart kregen de leerlingen een presentatie over wat de Alpe d’Huzes is en wat de bedoeling is van de sponsorloop. Deze presentatie werd gegeven door Mirjam Struijk en Christiaan Hoftijzer (vader van Mirthe, groep 8A en Dyon, groep 3A). Christiaan heeft een aantal jaren geleden de Alpe d’Huzes zes keer beklommen.

Om het goede doel extra te ondersteunen wordt er ook dit jaar een kleine palmpasenoptocht op school lopen, voor de onderbouw, op vrijdag 8 april. Net als vorig jaar doneert de diaconie van de Protestantse gemeente Eibergen-Rekken voor elke versierde stok 10 euro. Puur Patisserie uit Eibergen doneert een deel van de broodhaantjes bovenop de stokken. Er is zo al een mooi startbedrag van 1690 euro ingezameld.

Op deze manier wil de school met het Paasfeest, het feest van Leven, van betekenis zijn voor degenen voor wie het leven niet meer vanzelfsprekend is en een steentje bijdragen.

Tijdsindeling De Maat: 8.30 tot 8.50 uur: Groep 3A, 3B, 4A, 4B; Van 9.30 tot 9.45 uur: Groep 0/1A, 1B, 2A, 2B; tussen 10.30 en 10.55 uur: Groep 5A, 5B, 6A en van  11.30 tot 12.00 uur: Groep 6B, 7A, 7/8Bv.