Schalen haast uitgelikt bij Eetcafé Rekken in Den Hof

REKKEN - Doordat corona nog niet verdwenen is zijn er op het laatste moment toch enkele afmeldingen voor het Eetcafé op 5 april, maar toch is Den Hof goed gevuld met gasten die graag komen eten. Ook bij de 'koks zijn er enkele afwezigen. Dit mag geen bezwaar zijn om toch een heerlijke maaltijd te maken. 

Zo bleek ook. Het voorgerecht bestond uit een carpaccio van rosbief en rode bieten, versierd met rucola, pitjes, parmezaanse kaas en een heerlijke dressing. Het hoofdgerecht was deze keer een vertrouwd recept. Aardappels, vlees en groente. Dat wil zeggen: een lekkere gehaktbal, voor een ieder twee stuks, en een combinatie van witte en spitskool met een julienne wortelsalade voor de frisse toon in het geheel. 

Het toetje was een bekend gerecht. Enkele jaren geleden vlak voor Pasen was dit ook geserveerd en toen waren de complimenten groot. Vandaar op herhaling: Damescrème. De tegenhanger van Herrencrème, met advocaat in plaats van rum. De schalen werden bijna uitgelikt. 

Voor de volgende maand mei wordt er geen standaard eetcafé georganiseerd op de eerste dinsdag van de maand. Deze maand heeft de organisatie van Eetcafé Rekken besloten om samen met de Jeugdclub Rekken een Vrijheidsmaaltijd te verzorgen op 5 mei. Deze maaltijd is een landelijk project van het Nationaal Comite 4/5 mei. In deze onrustige tijden in de wereld is het zinvol om stil te staan bij de vrijheid waarin wij leven en deze te waarborgen.
De maaltijd vindt plaats in de schuur van Loonbedrijf Winkelhorst op de Rekkense Binnenweg. Inloop vanaf 17.30 uur. Start maaltijd is om 18.00 uur. Opgave bij Alie Sieben, via tel. 0545-431656 of aliesieben@hotmail.com. Graag voor 16 april aanmelden.