Deelnemers aan een van de tochten tijdens een koffiepauze.
Deelnemers aan een van de tochten tijdens een koffiepauze. Bromfietsclub Beltrum

Bromfietsclub Beltrum houdt tweedaagse toertocht voor nostalgische brommers


Door Henri Walterbos

BELTRUM - Bij het begin van de lente krijgt de liefhebber van nostalgische brommers de kriebels en wil ie eruit. Zo ook de ruim tachtig leden van Bromfietsclub Beltrum. Op 27 maart openden ze het bromseizoen met een eerste toertocht, aankomende zondag 24 april, de tweede tocht. De toertochten van de Bromfietsclub Beltrum mogen zich steeds weer in een grote belangstelling verheugen. De Achterhoek en Twente kent vele oude brommers liefhebbers en -hobbyisten. Reden voor de bromfietsclub in het weekend van 9 en 10 juli haar eigen tweedaagse evenement te organiseren, met de titel ‘Bromfietsclub Beltrum organiseert tweedaagse toertocht & brommers kieken voor brommers ouder dan 25 jaar’.

Voorzitter Vincent Nijhoff kijkt ernaar uit. “Het is een groot evenement waar we vijfhonderd deelnemers aan de start hopen te verwelkomen. Vanuit heel Nederland en zelfs België komen liefhebbers van oude brommers hierop af. Alle merken brommers mogen deelnemen, ook Solexen. Het is de eerste keer dat wij zo’n groot evenement organiseren. We hebben een keer met zijn vieren vanuit Beltrum meegedaan aan zo’n tweedaagse in België. Dat was geweldig. Dan zie je ook dat er zoveel liefhebbers zijn, ze overal vandaan komen en graag aan dit soort tochten deelnemen. We gingen daar in Kortrijk met 1200 rijders weg. Daar hebben we het van afgekeken.”

Bijzonder weekend
Het wordt voor de leden van de Bromfietsclub Beltrum dan een wel heel bijzonder weekend. Ze rijden zelf niet mee namelijk. “Misschien dat er nog een paar meerijden, maar in principe helpen al onze leden mee om die dagen in goede banen te laten verlopen. Iedereen vindt het vooral leuk dat we gastheer zijn van zo’n mooie toer-tweedaagse. Zover als in België zijn we nog lang niet maar we hopen dat dit een succes wordt en dat het zich dan vanzelf rondpraat, en we ieder jaar meer deelnemers krijgen. Het is het begin van een mooie traditie hopen we die we samen met de mensen van Het Noasman in Beltrum organiseren, ons nieuwe onderkomen.”

'We hopen
dat dit een
succes wordt
en dat het
zich dan
vanzelf
rondpraat'

Deelnemers kunnen twee of drie dagen boeken maar ook één rit meerijden. “We hebben nu al veel aanmeldingen van deelnemers die vrijdags komen en maandag weer teruggaan. Ze kunnen hier met een tent op het terrein staan, maar wie graag naar een Bed & Breakfast wil, of anders nog, bieden we aan dat we daar wel in willen bemiddelen. De meesten komen met hun brommertje op de aanhanger hiernaartoe, brengen de tent mee en zetten die op in de weide, slapen daar en gaan overdag rijden. We kunnen bij Noasman een paar honderd tenten kwijt. Alle faciliteiten zijn aanwezig. In de kaart voor deelname zitten een bal gehakt en een consumptie bij Noasman.” Waar de routes heengaan wil Nijhof niet verklappen. “Dat zien ze deelnemers vanzelf wel bij de start. Dat houden we stil.”

Het promotieteam van een bekend energiedrankje zal beide dagen de tocht opfleuren door op een pauzeplek drankjes uit te delen aan de deelnemers. “Er zijn verder genoeg plekken onderweg waar ze kunnen stoppen, op een terras kunnen gaan zitten voor een hapje, een drankje en te genieten van de mooie omgeving. We starten beide dagen 10.00 uur. De binnenkomst bij Noasman bepalen ze als het ware zelf. Hangt ervan af waar en hoelang ze stoppen en blijven hangen.” Deelname kost 14,50 euro per dag.

www.bromfietsclubbeltrum.nl

Afbeelding
Afbeelding