Voorzitter Ben Bengevoord van WFevenementen verwelkomt Hendrik Jan Mensink van de Twee Bruggen als nieuwe pijlensponsor. De bestuursleden Hans Ubbink en Johan Boom kijken toe. Foto : PR WFevenementen
Voorzitter Ben Bengevoord van WFevenementen verwelkomt Hendrik Jan Mensink van de Twee Bruggen als nieuwe pijlensponsor. De bestuursleden Hans Ubbink en Johan Boom kijken toe. Foto : PR WFevenementen

Volop activiteiten voor wandelaars en fietsers

WFevene-menten presenteert programma

WINTERSWIJK - De stichting WFevenementen heeft haar programma voor 2022 klaar. Door corona-beperkingen waren er in de afgelopen jaren slechts een beperkt aantal evenementen voor wandelaars en fietsers, dit jaar hoopt de organisatie weer een volledig programma te bieden voor de duizenden trouwe deelnemers.

Op zondag 15 mei is de aftrap met de Naobertochten voor wandel- en fietsliefhebbers. Start en finish van deze tochten zijn bij Recreatiepark Het Winkel aan De Slingeweg in Brinkheurne. Tussen 9.00 en 11.00 uur kunnen de wandelaars starten voor wandeltochten van 15 of 20 kilometer door het fraaie Winterswijkse coulisselandschap. Fietsliefhebbers vertrekken tussen 10.00 en 12.00 uur voor ritten van 40 of 60 kilometer door de buurtschappen Brinkheurne, Woold, Kotten en het Duitse grensgebied.

Internationale Fiets4daagse
Verreweg het grootste evenement is de Internationale Fiets4daagse Winterswijk, die ook dit jaar weer start bij sportcomplex ’t Huitinkveld aan de Bataafseweg. De organisatie verwacht van dinsdag 21 juni tot en met vrijdag 24 juni weer duizenden fietsliefhebbers, waarvan een groot gedeelte fietstoeristen. Campings, hotels en andere overnachtingsaccommodaties bieden veelal speciale arrangementen aan; de eersten zijn inmiddels al volledig volgeboekt. Alle 4 dagen kunnen de deelnemers kiezen uit routes van 25, 40 of 60 kilometer door het Nationaal Landschap Winterswijk en de aanliggende gemeenten. Daarbij wordt ook regelmatig de grens met Duitsland overgestoken. In tegenstelling tot de (aangepaste) Fiets4daagse van 2021 zijn er dit keer weer muzikale optredens bij alle controleposten en het eindpunt. Daarnaast zijn er diverse bezichtigingen mogelijk en worden demonstraties van oude ambachten gegeven. De start is iedere dag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Hamalandtochten
Zondag 4 september komen zowel wandelaars als fietsers aan bod tijdens de Hamalandtochten, met start en finish bij De Sevinkmolen aan de Meddoseweg in Meddo. Wandelaars vertrekken tussen 9.00 en 11.00 uur voor tochten van 15 of 20 kilometer, de fietsers tussen 10.00 en 12.00 uur voor ritten van 40 of 60 kilometer door het zogenaamde Hamaland, het grensgebied van het oosten van Nederland en het aansluitende Duitsland.

Herfstwandeltochten
Op zondag 30 oktober wordt het seizoen afgesloten met wandeltochten van 10 of 15 kilometer door de buurtschappen Brinkheurne en Woold, waarbij tegen die tijd de natuur fraaie herfstkleuren heeft aangenomen. Start en finish zijn bij het schaats- en skeelercomplex 'De Witte Poorte' aan de Bataafseweg. De wandelaars kunnen die dag tussen 10.00 en 12.00 uur vertrekken.

Pijlensponsor
WFevenementen onderscheidt zich van veel andere wandel- en fietsevenementen door al haar tochten duidelijk uit te pijlen. Hoewel dit erg veel werk is, wordt dit door de deelnemers enorm gewaardeerd: de routebeschrijvingen hoeven zelden te worden geraadpleegd, hetgeen betekent dat meer kan worden genoten van de mooie omgeving. Nadat het contract met de pijlensponsor vorig jaar was afgelopen, moest de stichting op zoek naar een nieuwe sponsor. Hiervoor werd Vakantiepark De Twee Bruggen in Miste benaderd en zij waren meteen enthousiast: wandelen en fietsen is ook een geliefde bezigheid van vele bezoekers van het Vakantiepark, dus kunnen beiden zich hierin zeker versterken. Op donderdag 14 april was de officiële overhandiging van de nieuwe pijlen, waarmee Vakantiepark De Twee Bruggen de komende vijf jaren de stichting WFevenementen een warm hart toedraagt.


www.wfevenementen.nl

www.fiets4daagsewinterswijk.nl