Verkiezingen voor de mooiste boerderij van de Achterhoek. Foto: PR
Verkiezingen voor de mooiste boerderij van de Achterhoek. Foto: PR

Verkiezingen mooiste boerderij Achterhoek

ACHTERHOEK - In de Achterhoek staan vele mooie boerderijen, maar wat is de mooiste boerderij en waar staat deze? In deze verkiezingsstrijd gaat de Boerderijenstichting Achterhoek op zoek. Zaterdag 29 oktober 2022 worden de winnaars feestelijk bekend gemaakt, iedereen is dan welkom om de verkiezingsuitslag mee te maken. 

Aanmelden
Elke boerderij in de Achterhoek kan meedoen, de enige voorwaarde is dat de boerderij in bedrijf is of is geweest. Meld je aan via de website, dat kan nog tot 1 augustus 2022.

Stemmen vanaf 1 augustus tot 1 oktober 2022
Iedereen mag stemmen, de boerderijen zijn ons nationale erfgoed en daar mogen we allemaal een mening over hebben. Op 1 augustus 2022 gaat de stembus op de website open.

De vakjury
Als alle stemmen op 1 oktober binnen zijn, worden de tien boerderijen met de meeste stemmen geselecteerd. De vakjury kiest uit deze tien winnaars de nummers 1, 2 en 3. De vakjury bestaat uit het voltallige bestuur van de Boerderijenstichting en haar adviseurs.

Meedoen is winnen
Niet iedereen weet dat er in de Achterhoek zoveel mooie boerderijen staan. Is dat dan belangrijk? "Jazeker, daar gaat het om, bekend maakt bemind, dus hoe meer deelnemers er zijn, hoe meer aandacht er naar de boerderijen gaat. Dat is winst voor elke boerderij", aldus de stichting.
Iedere deelnemer aan de verkiezing krijgt een attentie, een vermelding op de website en een uitnodiging voor de feestelijke prijsuitreiking op zaterdag 29 oktober. De winnaars krijgen, naast de eer en aandacht, een blijvende herinnering.


www.bsachterhoek.nl

Facebook: Boerderijen-Stichting-Achterhoek