Lid muziekcommissie Ingrid Dijkman, algemeen bestuurslid Thea Flapper en dirigent Gerard Berentsen (vlnr) van het Eibergse popkoor ‘Care for Music’. Foto: Rob Weeber
Lid muziekcommissie Ingrid Dijkman, algemeen bestuurslid Thea Flapper en dirigent Gerard Berentsen (vlnr) van het Eibergse popkoor ‘Care for Music’. Foto: Rob Weeber

Popkoor Care for Music moderniseert repertoire met nieuwe dirigent

Cultuur

EIBERGEN - Het Eibergse popkoor Care for Music werd eind vorig jaar plotseling geconfronteerd met het wegvallen van de dirigent. De zoektocht duurde gelukkig niet lang en leidde naar de ervaren Gerard Berentsen (65) uit Rekken. Samen met hem gaat men de komende tijd hard aan het werk om het repertoire aan te vullen met popsongs uit de huidige tijd.

Het Eibergse koor is naar eigen zeggen de coronatijd goed doorgekomen. “We zijn ondanks de pandemie blijven repeteren”, licht bestuurslid Karin Tanke toe. “Daarnaast hebben we onze pr door middel van de nieuwsbrief doorgezet en af en toe een presentje bij de leden thuis bezorgd. We zijn dan ook blij dat we nog steeds 35 leden hebben.”

Actueel
Met de komst van de nieuwe dirigent Gerard Berentsen eind januari van dit jaar werd er ook aandacht besteed aan de modernisering van het repertoire. “We willen meer nummers gaan zingen die actueel zijn op Radio 538, Radio 2 en Radio 3”, legt Ingrid Dijkman uit. “Een van die nummers is bijvoorbeeld ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. We brengen dit nummer voor het eerst ten gehore op ons komende concert in De Kruidenhof te Mallum. Andere nummers die we gaan brengen, zijn bijvoorbeeld ‘Human’ van Rag’n’Bone Man, ‘Under The Brigde’ van Red Hot Chili Peppers en Oceaan van Racoon.”

Sfeer
Gerard Berentsen hoefde niet lang na te denken over de ‘vooraanstaande’ plek bij Care for Music. Hij studeerde koordirectie aan het conservatorium in Enschede en leidt al meer dan dertig jaar koren. “Na de uitnodiging deden we een proefrepetitie en daar bleek al gauw dat de sfeer binnen het koor goed is. De leden zijn zeer enthousiast en willen graag nieuwe dingen leren. Ik sta ook open voor het nieuwe repertoire, mits het natuurlijk zingbaar en goed te arrangeren is.” De repetities worden begeleid door pianiste Joë de Visser. Bij uitvoeringen wil het koor weer met een combo gaan optreden.

Nieuwe leden uit de regio
Care for Music komt graag met nieuwe (jonge) leden in contact. Geïnteresseerden hoeven niet per se uit Eibergen of Berkelland te komen. Met name de mannelijke zangstemmen zijn zeer gevraagd. Het koor oefent iedere maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Theater Berkelland in Eibergen. Na aanmelding via de website kunnen geïnteresseerden drie keer mee repeteren alvorens ze tot een eventueel lidmaatschap hoeven te beslissen.

Uitvoering
Op 30 april geeft Car fot Music een uitvoering in het Kruidenhof te Mallum. Tussen 14.00 en 15.30 uur zullen meerdere liederen ten gehore gebracht worden. Toegang tot het concert is gratis.