Het trio Yentl Flavour brengt een variatie aan Jiddische liederen, Klezmer, Folk/Ierse muziek en klassieke titels. Foto: PR
Het trio Yentl Flavour brengt een variatie aan Jiddische liederen, Klezmer, Folk/Ierse muziek en klassieke titels. Foto: PR

Concert in Oude Mattheüs

EIBERGEN - Yentl Flavour geeft op zondagmiddag 1 mei vanaf 15.00 uur een concert in de Oude Mattheüs Eibergen.

Het trio Yentl Flavour komt uit Zutphen en trad de jaren voor corona in heel het land op. De groep brengt een variatie aan Jiddische liederen, Klezmer, Folk/Ierse muziek en klassieke titels in de Oude Mattheüs. Ook steeds meer eigen werk, in de vorm van liederen en Instrumentals, maakt deel uit van een inmiddels breed en gevarieerd repertoire. Ook in de DOM in Eibergen zullen poëtische liederen afwisselen met vrolijke up-tempo instrumentals en af en toe klinkt een aangrijpend lied.

Enkele liederen worden verbonden aan teksten uit het dagboek 'Het verstilde leven' van Etty Hillesum waardoor het concert theatrale momenten kent. In een ongedwongen presentatie neemt Yentl Flavour het publiek mee naar de zo verschillende sferen en emoties die in de klanken en teksten voorbijkomen. Afwisselend is ook de combinatie van gebruikte instrumenten. Naast verschillende gitaren is er soms ook de ongebruikelijke combinatie van zang met alleen vioolbegeleiding of klinkt er een mandoline, djembé of trommel.

De groep bestaat uit: Anna Maria Roos, zang, Judith Richel, viool en zang en Allert van der Heijden, gitaar en zang. Meer over dit trio; www.yentlflavour.nl.

Het concert wordt georganiseerd door de commissie Inspiratie en Ontmoeting van de PKN Eibergen-Rekken en Neede. De entree is op basis van een vrijwillige bijdrage. Na afloop is er gelegenheid na te praten met een drankje.