Bij RTC de Stofwolk kan men behalve fietsen ook skeeleren. Foto: PR
Bij RTC de Stofwolk kan men behalve fietsen ook skeeleren. Foto: PR

Skeeleren bij RTC de Stofwolk op eigen circuit

EIBERGEN - Behalve de fietssporten kan er bij de Stofwolk ook aan skeeleren worden gedaan. Er is een heel mooi clubhuis neergezet en er ligt een prima circuit dat ook heel erg geschikt is voor het skeeleren.

Het fijne aan deze baan is ook dat het helemaal van de openbare weg is afgesloten, zodat ze daar heel veilig kunnen trainen. Er ligt een mooie 400 meter ovaal zoals bij een ijsbaan en als ze bij de Stofwolk willen dan kunnen ze zo doorrijden de wielerbaan op en dan maken ze rondes van 1600 meter.

En voor de kleintjes is er ook een klein oefenveldje. De trainingen voor het skeeleren zijn op de maandagavond en op de woensdagavond. De kinderen beginnen, van 18.15 tot 19.15 uur en de volwassenen rijden van 19.30 tot 21.00 uur. Men kan trainen op verschillende niveaus van beginners tot gevorderd onder leiding van gediplomeerde trainers. Iedereen kan bij komen kijken of de skeelersport iets voor hem of haar is. Wel zijn eigen of gehuurde skeelers een vereiste, verder is het dragen van een helm verplicht en overige bescherming zoals knie-, elleboog- en polsbeschermers wordt zeer aangeraden. Er wordt altijd serieus getraind, maar daarbij is gezelligheid ook altijd een belangrijke factor. Kom dus gerust eens kijken of meedoen. Kinderen en volwassen gratis zes proeflessen, inclusief gratis verzekering. Aanmelden kan via skeeler@stofwolk.nl.

Skeelerwedstrijd
Op 11 mei is er ook een skeelerwedstrijd, de toegang is gratis aanvang om19.30 uur. Vooraf is er dan een hele leuke skeelerclinic voor de jeugd in samenwerking met de professionele teams van Jumbo Visma en AB.